Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a redeschis vânătoarea la cocoși de munte, după 10 ani. Câte exemplare vor putea fi împușcate în Alba și unde

Publicat

Ministerul Apelor, Păturilor și Mediului a redeschis vânătoarea la cocoși de munte, după 10 ani. 8 exemplare vor fi vânate în județul Alba.

Printr-un ordin de ministru publicat luni în Monitorul Oficial s-a decis ca în perioada septembrie – noiembrie 2022 să fie vânate 239 de exemplare pe teritoriul României.

Dintre acestea, 8 exemplare pot fi vânate în fondurile de vânătoare din județul Alba.

La Prigoana (fond administrat de Direcția Silvică Alba), vor putea fi vânate 3 exemplare (masculi), a declarat pentru Alba24 un reprezentant al Ministerului Mediului.

Câte un exemplar de cocoș de munte va putea fi vânat pe fondurile de la Horea (Ocolul Silvic Horea Apuseni), Valea Bistrei (AV Căprioru Certege), Poșaga (SC Ocolul Silvic Muntele Mare), Canciu (AC IOonel Pop) și Șugag (Asociația Căpriorul Sibiu).

Cea mai mare cotă de recoltare a fost stabilită pentru județul Harghita, unde vor putea fi împușcate 38 de cocoși de munte masculi.

Emanuel Ștefan Baltag, președintele Societății Ornitologice din România, se declară împotriva vânării acestei specii de pasăre și invocă lipsa unor evaluări cu privire la populația de cocoși de munte.

“Eu nu sunt de acord de principiu cu vânătoarea la cocoși de munte, dar și la alte specii. De ce? Pentru că sunt specii rare pentru care noi nu avem niște evaluări naționale.

Asociațiile de vânători nu fac niște evaluări standard. Problema mare la multe specii de păsări e că nu au calcule populaționale.

Adică asociațiile de vânătoare nu fac astfel de calcule. Și atunci, dacă nu știi câte găini ai în curte, nu știi câte poți să tai”, a declarat Emanuel Baltag, citat de presa centrală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax