Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | S-a săturat să fie ignorat de liderii de la București: Deputatul Cornel Comșa demisionează din funcția de președinte al PP-DD Alba


Publicat

Valurile tulburi care au inundat scena politică a României în ultimele zile, de la ruperea USL și ieșirea PNL de la guvernare, la negocierile pe care le-a provocat între partide pentru eventuale alianțe cu Puterea sau cu Opoziția, nu rămân fără ecou în PP-DD. Dacă la nivel central, partidul lui Dan Diaconescu nu este tocmai unul dintre cei mai vizibili participanți la agitatele evenimente, la nivelul județului Alba tot acest scandal a produs un prim efect: deputatul PP-DD Cornel Comșa a anunțat duminică dimineață că își va da demisia din funcția de președinte al organizației din Alba, ca o formă de protest față de actuala conducere centrală a partidului, de care spune că s-a săturat să fie ignorat.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă desfășurată la sediul PP-DD Alba, în care tânărul om politic și-a găsit prilej de a-și spune oful legate de tensiunile care există între grupul parlamentar al PP-DD și conducerea partidului, dar și lipsa de viziune politică a acesteia din urmă.

„Conducerea actuală ne-a spus că nu contăm în partid”, a spus deputatul, referindu-se la liderii de la București, președintele Simona Man și secretarul general Liviu Neagu, totodată candidați la europarlamentare.

Indignat de faptul că, de la ruperea USL, de aproape o săptămână, grupul celor 26 de parlamentari ai PP-DD nu a fost lăsat să intre la negocieri pentru o eventuală colaborare politică, pe motiv că discuțiile se vor purta între Diaconescu și Ponta, Comșa a spus: „Nu poți să ratezi șase zile fierbinți de negociere. Ni s-a spus că va negocia Dan Diaconescu cu Victor Ponta, într-o întâlnire la Roma. Acea întâlnire nici nu a avut loc”. Ba mai mult, acesta s-a arătat revoltat de modul în care s-a negociat cu UDMR și de rezultatele obținute de acest partid, care „afectează simbolurile noastre naționale”.

Comșa a mai spus că, în funcție de rezultatul negocierii ce va avea loc în această seară la ora 18.00 la București, va decide dacă va părăsi și grupul parlamentar al PP-DD, rămânând independent. În opinia deputatului, PP-DD ar trebui să intre în Opoziție, în urma unei negocieri cu PNL: „Cel mai vbine ar fi să intrăm în Opoziție. Nu e bine să intrăm la guvernare, după ce în campaniile electorale am atacat USL cât am putut”.

Dorin Pocol, noul președinte al PP-DD Alba: „Mă bazez în continuare pe sprijinul lui Cornel Comșa”

În urma plecării lui Cornel Comșa, funcția de președinte îi revine prim-vicepreședintelui partidului, consilierul local Dorin Pocol. Întrebat cum va gestiona problemele care l-au făcut pe predecesorul său, Cornel Comșa, să renunțe la funcție, Pocol a spus: „Sper că mă voi descurca. Am învățat multe de la Cornel Comșa, care, în opinia mea, este născut pentru politică. Dacă mă voi descurca mai bine sau mai rău, se va vedea în timp. Mă bazez în continuare pe sprijinul lui Cornel Comșa”.

În aprilie 2013, Cornel Comșa și-a dat demisia și din funcția de vicepreședinte al PP-DD la nivel național, din același motiv: lipsa de viziune politică a conducerii partidului.

Cornel Comșa: „Am investit zeci de mii de euro din buzunarul propriu pentru a ridica partidul”

Cornel Comșa, care va rămâne de acum simplu membru al PP-DD, a declarat că nu a avut o misiune ușoară, cea de a conduce PP-DD Alba, care era „în degringoladă” în urmă cu doi ani, când l-a preluat. Mai mult, pentru a-l ridica de la zero la rezultatele pe care le-a obținut atât la alegerile locale, cât și la cele europarlamentare, Comșa a mărturisit că a fost nevoie nu doar de o investiție de timp și energie, ci și de „bani băgați din buzunarul propriu”, sume de ordinul zecilor de mii de euro. Cât despre investiție, aceasta nu a fost o pierdere, în opinia lui Comșa, care susține că a investit în „propria carieră politică”, obținând până în prezent un fotoliu în Parlamentul României, unde ocupă funcția de deputat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Votantul

  duminică, 02.03.2014 at 14:34

  Va asteptam pe toti in UNPR ptr. ca tomberonul e ful.

 2. bula

  duminică, 02.03.2014 at 18:57

  ALTI OPORTUNISTI POLITICI – LADA DE GUNOI A ISTORIEI VA ASTEAPTA!

 3. SAM FISHER

  duminică, 02.03.2014 at 22:12

  Balarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate