Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

S-a semnat contractul pe 2 loturi: Salprest SRL și Luxor LTD se vor ocupa de amenajarea și întreținerea zonelor verzi din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia semnat, joi, contractul de atribuire a serviciului de amenajare și întreținere a zonelor verzi din municipiu. Câștigătoarele licitației au fost desemnate firmele „Luxor LTD” SRL, deținută de Vasile Todea și „Salprest” SRL, care își vor împărți atribuțiile pe două dintre loturile vizate, respectiv 2 și 3. În ceea ce privește lotul 1, câștigătoare a fost desemnată tot firma „Salprest”, doar că licitația a fost lovită de contestații.

Mai precis, firma „Luxor LTD” se va ocupa de întreținerea și amenajarea celor 24 de străzi cuprinse în lotul 2 din oraşul Alba Iulia, în timp „Salprest” va asigura întreținerea zonelor verzi pe lotul  3. În ceea ce privește lotul 1, acesta  a fost adjudecat tot de „Salprest”, doar că încheierea contractului nu s-a putut realiza din cauza contestației depuse de SC „Sport Turism” SRL.

La licitația deschisă organizată pentru atribuirea acestui serviciu  și-au manifestat interesul 7 firme, iar valoarea totală estimată a contractului este de  20,512,277.14 lei, pentru cele trei loturi din oraş. Luxor LTD a câștigat licitația pe lotul 2, la suma de 1.161.713,92 lei cu TVA, iar contractul a fost încheiat pe un an, respectiv 2012-2013. „Salprest” a adjudecat lotul 3, la suma de 1.328.981,77 lei, iar contractul a fost încheiat tot pe un an. După expirarea acestei perioade, se va proceda la încheierea unui alt contract.

Printre cei care au participat la licitaţie se numără firmele „Salprest” SRL (care a deţinut și până acum acest serviciu), „Grup Corint” SA, „Luxor” LTD SRL, „Romprest Serv” SA Bucureşti, „Bayon Sud” SRL Bucureşti, „Sport Turism” SRL din comuna 23 August şi asocierea „Magnum Dynamic Grup” SRL – „Uni Recycling” SRL – „Cris Garden” SRL Bucureşti. Dintre acestea, „Luxor LTD” a depus dosar doar pentru lotul 2, „Sport Turism” SRL pentru lotul 1, iar SC „Bayon Sud” SRL Bucureşti – pentru lotul 2 şi 3, în timp ce restul ofertanţilor au participat la licitaţie pentru asigurarea serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi în toate zonele din Alba Iulia.

Contractele propriu-zise vizează trei zone din Alba Iulia. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a fost 28 august, iar cel pentru pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 30 august.

Sunt cuprinse trei loturi în mai multe zone ale municipiului, pentru care a fost prevăzută încheierea unor contracte cu valori maxime estimate la 7.873.890,02 lei (lotul 1), 6.521.645,84 lei (lotul 2), 6.116.741,28 lei (lotul 3).

Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi în Alba Iulia este structurată pe 3 zone (loturi), după cum urmează:

Zona 1: interior Cetate, cuprinsă între str. N. Bălcescu, str. Octavian Goga, Bd. Încoronării, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu, str. Gemina. Pentru Lotul I, între Poarta I a Cetăţii şi Bd 1 Decembrie, personalul trebuie să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetăţii Alba Iulia, în termen de o lună de la semnarea contractului. În zona 1 sunt 5.092 de trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 3.146 mp, 1.028 mp rondouri cu flori, 226.908 mp de gazon şi 1.157 mp de gard viu.

Zona 2: str. Lalelelor, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Horea, Calea Moţilor, până în str. T. Vladimirescu, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei 1989, str. Detunata. Pe cele 24 de străzi şi locaţii delimitate în Zona 2, sunt 7.769 trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 4.010 mp, 2.433 mp rondouri cu flori, 7.0326 mp gazon, 3133 mp gard viu.

Zona 3: între Alexandru Ioan Cuza, Tudor Vladimirescu, N. Bălcescu, Octavian Goga, B. Încoronării, Cartier La Recea, str. Regimentul V Vânători, până la şoseaua de centură. În Zona 3, pe 28 de străzi, parcuri şi locaţii sunt plantaţi 7.039 de trandafiri, pe o suprafaţă de 9.245 mp, sunt 1.162 mp de rondouri cu flori, 86.149 mp gazon şi 3.521 mp gard viu.

Operatorul execută, pentru fiecare zonă, servicii de curăţare a spaţiilor verzi (adunarea frunzelor uscate, a crengilor, a gunoaielor), cosirea zonelor verzi, plantarea şi adunarea ierbii, plantarea şi întreţinerea florilor anuale şi bienale, a trandafirilor, gardului viu (inclusiv tundere mecanică), pomilor (inclusiv toaletare), regazonare teren, semănare gazon, împrăştiere pământ vegetal, tratamente fito-sanitare, administrare îngrăşăminte chimice. Sunt prevăzute şi operaţiuni ca pavoazare cu drapele, montare muşcate pe stâlpi, pavoazare cu ocazia diferitelor evenimente, montare suporţi pe stâlpi, pichetare teren pentru plantat arbori, mobilizare solul, plivirea buruienilor, udarea rondouri şi pomi cu cisternă.

Pentru demonstrarea experienţei similare, operatorii economici au trebuit să prezinte contracte de servicii similare prestate în ultimii 3 ani, a cărui valoare să fie minim 1.900.000 lei (fără TVA) pentru lotul 1; 1.600.000 lei (fără TVA) pentru lotul 2; 1.500.000 lei (fără TVA) pentru lotul 3.

În schema de personal tehnic de specialitate trebuie să figureze un şef de punct de lucru care să coordoneze activitatea licenţiat în Horticultură, specializarea peisagistică sau inginer horticol; să existe personal muncitor constituit în minim 2 formaţii de lucru pentru a putea lucra simultan pe 2 amplasamente diferite. În situaţia oricărui eveniment de mediu provocat de operator, acesta va fi considerat „poluator”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. doru

    duminică, 07.10.2012 at 10:56

    vine iarna si ei planteaza panselute!!!!!…..niste dobitoci …dar pe banii cui?

  2. pilu

    duminică, 07.10.2012 at 12:05

    In aceste zone(loturi) sunt considerate ca spatii verzi si terenurile dintre blocuri imprejmuite sau nu, transformate si folosite de unii locuitori ca si gradini de legume sau alte destinatii ? Este bine sa se stie care este regimul acestor terenuri tinand cont de faptul ca terenul aferent fiecarui bloc de locuinte este de doar 0.5 m de la fundatie.Sper sa ne lamureasca cei care au organizat licitatia prin intermediul d-voastra , Alba 24. Multumesc anticipat.

  3. cristi

    duminică, 28.10.2012 at 11:34

    Doru esti un dobitoc si iti dai si tu aiurea cu parerea, panselutele sunt flori pt iarna … intereseaza-te prima data si pe urma vb

  4. cristi

    duminică, 28.10.2012 at 11:36

    Pilu, spatiile verzi dintre blocuri sunt administrate de asociatia de locatari nu de primarie ca atare primaria nu le intretine decat cu un contract intre ambele parti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax