Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

S-a semnat contractul pe 2 loturi: Salprest SRL și Luxor LTD se vor ocupa de amenajarea și întreținerea zonelor verzi din Alba Iulia


Publicat

Administrația locală din Alba Iulia semnat, joi, contractul de atribuire a serviciului de amenajare și întreținere a zonelor verzi din municipiu. Câștigătoarele licitației au fost desemnate firmele „Luxor LTD” SRL, deținută de Vasile Todea și „Salprest” SRL, care își vor împărți atribuțiile pe două dintre loturile vizate, respectiv 2 și 3. În ceea ce privește lotul 1, câștigătoare a fost desemnată tot firma „Salprest”, doar că licitația a fost lovită de contestații.

Mai precis, firma „Luxor LTD” se va ocupa de întreținerea și amenajarea celor 24 de străzi cuprinse în lotul 2 din oraşul Alba Iulia, în timp „Salprest” va asigura întreținerea zonelor verzi pe lotul  3. În ceea ce privește lotul 1, acesta  a fost adjudecat tot de „Salprest”, doar că încheierea contractului nu s-a putut realiza din cauza contestației depuse de SC „Sport Turism” SRL.

La licitația deschisă organizată pentru atribuirea acestui serviciu  și-au manifestat interesul 7 firme, iar valoarea totală estimată a contractului este de  20,512,277.14 lei, pentru cele trei loturi din oraş. Luxor LTD a câștigat licitația pe lotul 2, la suma de 1.161.713,92 lei cu TVA, iar contractul a fost încheiat pe un an, respectiv 2012-2013. „Salprest” a adjudecat lotul 3, la suma de 1.328.981,77 lei, iar contractul a fost încheiat tot pe un an. După expirarea acestei perioade, se va proceda la încheierea unui alt contract.

Printre cei care au participat la licitaţie se numără firmele „Salprest” SRL (care a deţinut și până acum acest serviciu), „Grup Corint” SA, „Luxor” LTD SRL, „Romprest Serv” SA Bucureşti, „Bayon Sud” SRL Bucureşti, „Sport Turism” SRL din comuna 23 August şi asocierea „Magnum Dynamic Grup” SRL – „Uni Recycling” SRL – „Cris Garden” SRL Bucureşti. Dintre acestea, „Luxor LTD” a depus dosar doar pentru lotul 2, „Sport Turism” SRL pentru lotul 1, iar SC „Bayon Sud” SRL Bucureşti – pentru lotul 2 şi 3, în timp ce restul ofertanţilor au participat la licitaţie pentru asigurarea serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi în toate zonele din Alba Iulia.

Contractele propriu-zise vizează trei zone din Alba Iulia. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a fost 28 august, iar cel pentru pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 30 august.

Sunt cuprinse trei loturi în mai multe zone ale municipiului, pentru care a fost prevăzută încheierea unor contracte cu valori maxime estimate la 7.873.890,02 lei (lotul 1), 6.521.645,84 lei (lotul 2), 6.116.741,28 lei (lotul 3).

Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi în Alba Iulia este structurată pe 3 zone (loturi), după cum urmează:

Zona 1: interior Cetate, cuprinsă între str. N. Bălcescu, str. Octavian Goga, Bd. Încoronării, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu, str. Gemina. Pentru Lotul I, între Poarta I a Cetăţii şi Bd 1 Decembrie, personalul trebuie să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetăţii Alba Iulia, în termen de o lună de la semnarea contractului. În zona 1 sunt 5.092 de trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 3.146 mp, 1.028 mp rondouri cu flori, 226.908 mp de gazon şi 1.157 mp de gard viu.

Zona 2: str. Lalelelor, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Horea, Calea Moţilor, până în str. T. Vladimirescu, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei 1989, str. Detunata. Pe cele 24 de străzi şi locaţii delimitate în Zona 2, sunt 7.769 trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 4.010 mp, 2.433 mp rondouri cu flori, 7.0326 mp gazon, 3133 mp gard viu.

Zona 3: între Alexandru Ioan Cuza, Tudor Vladimirescu, N. Bălcescu, Octavian Goga, B. Încoronării, Cartier La Recea, str. Regimentul V Vânători, până la şoseaua de centură. În Zona 3, pe 28 de străzi, parcuri şi locaţii sunt plantaţi 7.039 de trandafiri, pe o suprafaţă de 9.245 mp, sunt 1.162 mp de rondouri cu flori, 86.149 mp gazon şi 3.521 mp gard viu.

Operatorul execută, pentru fiecare zonă, servicii de curăţare a spaţiilor verzi (adunarea frunzelor uscate, a crengilor, a gunoaielor), cosirea zonelor verzi, plantarea şi adunarea ierbii, plantarea şi întreţinerea florilor anuale şi bienale, a trandafirilor, gardului viu (inclusiv tundere mecanică), pomilor (inclusiv toaletare), regazonare teren, semănare gazon, împrăştiere pământ vegetal, tratamente fito-sanitare, administrare îngrăşăminte chimice. Sunt prevăzute şi operaţiuni ca pavoazare cu drapele, montare muşcate pe stâlpi, pavoazare cu ocazia diferitelor evenimente, montare suporţi pe stâlpi, pichetare teren pentru plantat arbori, mobilizare solul, plivirea buruienilor, udarea rondouri şi pomi cu cisternă.

Pentru demonstrarea experienţei similare, operatorii economici au trebuit să prezinte contracte de servicii similare prestate în ultimii 3 ani, a cărui valoare să fie minim 1.900.000 lei (fără TVA) pentru lotul 1; 1.600.000 lei (fără TVA) pentru lotul 2; 1.500.000 lei (fără TVA) pentru lotul 3.

În schema de personal tehnic de specialitate trebuie să figureze un şef de punct de lucru care să coordoneze activitatea licenţiat în Horticultură, specializarea peisagistică sau inginer horticol; să existe personal muncitor constituit în minim 2 formaţii de lucru pentru a putea lucra simultan pe 2 amplasamente diferite. În situaţia oricărui eveniment de mediu provocat de operator, acesta va fi considerat „poluator”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. doru

  duminică, 07.10.2012 at 10:56

  vine iarna si ei planteaza panselute!!!!!…..niste dobitoci …dar pe banii cui?

 2. pilu

  duminică, 07.10.2012 at 12:05

  In aceste zone(loturi) sunt considerate ca spatii verzi si terenurile dintre blocuri imprejmuite sau nu, transformate si folosite de unii locuitori ca si gradini de legume sau alte destinatii ? Este bine sa se stie care este regimul acestor terenuri tinand cont de faptul ca terenul aferent fiecarui bloc de locuinte este de doar 0.5 m de la fundatie.Sper sa ne lamureasca cei care au organizat licitatia prin intermediul d-voastra , Alba 24. Multumesc anticipat.

 3. cristi

  duminică, 28.10.2012 at 11:34

  Doru esti un dobitoc si iti dai si tu aiurea cu parerea, panselutele sunt flori pt iarna … intereseaza-te prima data si pe urma vb

 4. cristi

  duminică, 28.10.2012 at 11:36

  Pilu, spatiile verzi dintre blocuri sunt administrate de asociatia de locatari nu de primarie ca atare primaria nu le intretine decat cu un contract intre ambele parti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud. Primarul Oana Badea și consilierii locali depun jurământul

Publicat

Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud are loc marți, la sediul primăriei. Primarul Oana Badea (PNL) și consilierii locali depun jurământul.

Candidatul PNL a obținut cu peste 1700 de voturi mai mult, decât următorul clasat, candidatul Alianței USR PLUS, Ionuț Crișan.

Iulia-Adriana-Oana Badea (PNL) a primit 3.729 voturi, reprezentând 45,9% din opțiunile electoratului.

La Consiliul Local, PNL a obținut 35 de procente, din numărul total de voturi exprimate, iar USR PLUS aproape 20%. PSD ocupă locul al treilea, iar UDMR se situează pe locul al patrulea cu 12 procente.

CONSILIUL LOCAL Aiud – 19 mandate (locuri consilieri locali)

8.095 voturi valabil exprimate / 24 secții votare / 39,87% prezență vot / coeficient electoral 385

PNL – 2.843 voturi (35,1%) – 7 mandate

USR PLUS – 1.561 voturi (19,28%) – 4 mandate

PSD – 1.440 voturi (17,78%) – 4 mandate

UDMR – 1.019 voturi (12,58%) – 3 mandate

ALDE – 495 voturi (6,11%) – 1 mandat

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru ca și-a agresat sexual fiica minoră. Faptele groaznice de care este acuzat

Publicat

agresiune fetita

Un bărbat din Alba este autorul unor fapte înfiorătoare. Acesta este acuzat de agresiune sexuală asupra fiicei sale minore de 9 ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și pentru faptele sale poate fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 3 și 10 ani de închisoare cu executare. 

Potrivit procurorilor faptele s-au produs în luna iulie a anului 2020.

”La începutul lunii iulie 2020, cu prilejul vizitei efectuate la fiica sa minoră, în vârstă de 9 ani, la locuinţa bunicii acesteia, inculpatul M.P. a profitat de faptul că bunica minorei s-a deplasat la cumpărături şi a sărutat-o pe buze şi în zona intima pe persoana vătămată minoră.

Ulterior, din data de 22.07.2020 până în data de 27.07.2020, inculpatul M.P. a luat-o cu acordul bunicii pe persoana vătămată minoră la domiciliul acestuia, iar pe parcursul ultimelor 3 nopţi în care minora s-a aflat la domiciliul inculpatului, acesta a dormit în acelaşi pat cu minora şi, profitând de acest aspect, inculpatul a atins-o cu mâna în zona intimă pe minoră, a sărutat-o pe buze şi a luat mâna minorei şi a pus-o în zona sa intimă”, au precizat procurorii la solicitarea alba24.ro.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situație îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă

Publicat

Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și Câmpia Turzii, semnalează Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit organizației, constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă. Astfel, în prezent, doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

”După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.
Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului.

Traseul Autostrăzii A3 Transilvania

În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului” au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe contul lor de Facebook.

Surse foto/video: Asociația Pro Intrastructură

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 334 posturi în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri de munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 27 octombrie.

Sunt vacante 334 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii.

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

SC TRANSILVANIA SAB PRODUCT SRL – TÂMPLAR UNIVERSAL – 1 – 0742346183
SC TRANSILVANIA SAB PRODUCT SRL – SLEFUITOR, LUSTRUITOR – 1 – 0742346183
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR – 9 – 0258806924
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – CONFECTIONER CABLAJE AUTO – 5 – 0258806924
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – ELECTRICIAN ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ENERGETICE – 4 – 0258806924
PEMA ELECTROTEHNIC SRL – INGINER PRODUCTIE – 2 – 0258806924
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – MUNCITOR NECALIFICAT LA SPARGEREA SI TAIEREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII – 3 – 0728108116
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – FIERAR BETONIST – 3 – 0728108116
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) – 3 – 0728108116
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – MONTATOR PERETI SI PLAFOANE DIN GHIPS-CARTON – 3 – 0728108116
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – ZIDAR ROSAR-TENCUITOR – 3 – 0728108116
ARDEALUL STAR CONSTRUCT SRL – ZUGRAV – 3 – 0728108116
IPEC SA – MARCATOR PIESE – 20 – 0758800134
IPEC SA – AMBALATOR MANUAL – 10 – 0758800134
IPEC SA – LABORANT CHIMIST – 1 – 0758800134
IPEC SA – MECANIC UTILAJ – 1 – 0758800134
ELIT SRL – MANIPULANT MARFURI – 3 – 0729399359
ELIT SRL – AMBALATOR MANUAL – 9 – 0729399359
NOVA GETICCO S.R.L. – MANIPULANT MARFURI – 2 – 0741266488
NOVA GETICCO S.R.L. – GESTIONAR DEPOZIT – 1 – 0741266488
NOVA GETICCO S.R.L. – SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE – 1 – 0741266488
SC JUSTICE SECURITY SERVICES SRL – AGENT DE SECURITATE – 2 – 0740673500
ALEGRIO HEALTHCARE SRL – MEDIC SPECIALIST – 2 – 0740886887
ALEGRIO HEALTHCARE SRL – COSMETICIAN – 1 – 0740886887
ENSOL SRL – MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR – 4 – 0258806501
AZETS INSIGHT SRL – ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA – 2 – 0369454980
AZETS INSIGHT SRL – FUNCTIONAR ADMINISTRATIV – 2 – 0369454980
UTIL CROP SRL – MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) – 1 – 0744164168
UTIL CROP SRL – SAPATOR MANUAL – 1 – 0744164168
ALBALACT SA – MECANIC UTILAJ – 4 – 0736777388
ALBALACT SA – MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE – 10 – 0736777388
ALBALACT SA – OPERATOR LA ROBOTI INDUSTRIALI – 8 – 0736777388
ALBALACT SA – STIVUITORIST – 1 – 0736777388
ALBALACT SA – SUDOR – 1 – 0736777388
ALBALACT SA – FEMEIE DE SERVICIU – 1 – 0736777388
TRANSILVANIA NUTS SRL – AMBALATOR MANUAL – 5 – 0731006253
TRANSILVANIA NUTS SRL – MANIPULANT MARFURI – 5 – 0731006253
TRANSILVANIA NUTS SRL – TEHNICIAN PROGRAMARE, LANSARE, URMARIREA PRODUCTIEI – 2 – 0731006253
TRANSILVANIA NUTS SRL – SPECIALIST IN ACHIZITII – 1 – 0731006253
TRANSILVANIA NUTS SRL – SEF SCHIMB – 1 – 0731006253
MAMBA S.R.L. – BUCATAR – 2 – 0747074020
MAMBA S.R.L. – BUCATAR-SEF – 1 – 0747074020
MAMBA S.R.L. – OSPATAR (CHELNER) – 1 – 0747074020
MAMBA S.R.L. – LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) – 1 – 0747074020
SC AREMY GRILL SRL – PIZZAR – 1 – 0728825125
SC AREMY GRILL SRL – BUCATAR – 1 – 0728825125
SC AREMY GRILL SRL – OSPATAR (CHELNER) – 1 – 0728825125
SC AREMY GRILL SRL – ECONOMIST ÎN COMERT SI MARKETING – 1 – 0728825125
SC AREMY GRILL SRL – AJUTOR BUCATAR – 1 – 0728825125
RO.DE.X FASHION SRL – CALCATOREASA LENJERIE – 2 – 0745136305
RO.DE.X FASHION SRL – FEMEIE DE SERVICIU – 1 – 0745136305
STI TRANS FREIGHT BV SRL – CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI – 1 – 0735251337
TRANSEURO SRL – ÎNCARCATOR-DESCARCATOR – 3 – 0728882814
TOMA LUX CON SRL – MONTATOR PLACAJE INTERIOARE SI EXTERIOARE – 2 – 0755832173
ELIT SRL – MANIPULANT MARFURI – 5 – 0729399359
ELIT SRL – AMBALATOR MANUAL – 5 – 0729399359
BRAIN DIAGNOSTIC & EXPLORER S.R.L. – PROFESOR ÎN ÎNVATAMÂNTUL PRIMAR – 1 – 0746119700
SMART SER FUN SRL – REFERENT DE SPECIALITATE MARKETING – 2 – 0745700589
MR ADVANTAGE FUN SRL – REFERENT DE SPECIALITATE MARKETING – 2 – 0745700589

AJOFM Alba – Punct de lucru Aiud – 0725 225 882

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate