Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a semnat contractul pentru MONUMENTUL UNIRII de la Alba Iulia. Va fi gata până în 26 noiembrie

Publicat

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a semnat miercuri,  contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei. Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1350 de tone. Prețul contractului este de 10.209.700 lei, TVA inclus.

„La începutul primăverii, Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informație falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câștigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea  contractului, potrivit căruia, așa cum și-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, așadar, că dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluții pentru orice problemă, chiar și pentru cele <<istorice>>”, a declarat ministrul George Ivașcu.

Ministerul Culturii și Identității Naționale va monitoriza cu atenție etapele de execuție a contractului și va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât și autorităților locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc la 1 Decembrie în orașul-simbol al Marii Uniri, Alba-Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Securistul

    joi, 07.06.2018 at 07:24

    O PORCARIE!!! alt mod de a „toca” banii nu exista??? Sunt zeci de strazi in Alba neasfaltate, fara apa curenta, canalizare, iluminat public etc. Am fost deacord cu renovarea cetatii, era un lucru necesar, dar sa ajungem sa o umplem cu niste monumente de doi bani (ca design binenteles, nu ca si costuri) mi se pare mult prea mult.

  2. Mihai

    joi, 07.06.2018 at 12:15

    Nu se poate asa ceva…pe strada unde locuiesc nu am asfalt si canalizare… si pentru asta platesc impozit/taxe…hai sa imbunatatim inffrastructura orasului care se pare ca se dezvolta tot mai mult…scoli, gradinite etc.
    Avem.un city manager pentru fonduri europene…care ar putea sa faca ceva in privinta asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax