Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dezastru la Bacalaureat: Peste 2.500 de elevi din Alba au fost declaraţi respinşi la sesiunea de BAC 2011. Vezi de unde poţi afla notele

Publicat

Cei aproape 4000 de elevi din Alba înscrişi la sesiunea de Bacalaureat 2011 au aflat, duminică, dacă vor deveni sau nu studenţi începând din această toamnă. Aceştia au susţinut vineri ultima probă scrisă la alegere potrivit specializării sau profilului pe care l-au urmat iar cele două zile până la afişarea rezultatelor nu au fost, cu siguranţă, lipsite de emoţii.

Ministerul Educaţiei a publicat pe internet, sâmbătă seara, rezultatele finale la examenul de Bacalaureat din acest an. Notele obţinute de absolvenţii de liceu care au susţinut anul acesta BAC-ul pot fi aflate de pe portalul bacalaureat.edu.ro

Rezultatele pot fi sortate alfabetic şi în funcţie de media obţinută, iar rezultatele pe judete şi pe unităţi de învăţământ pot fi consultate pe Rapoarte Bacalaureat. Deasemenea, pe siteul Calificativ.ro puteţi afla rezultatele pe măsură ce acestea vor fi updatate.

Elevii nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii luni iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie. Reamintim că, în judeţul Alba, 147 de elevi au absentat de la ultima probă a examenului de Bacalaureat, iar 4 au fost scoşi din examen pentru tentativă de fraudare.

În total, în Alba 11 elevi au fost eliminaţi după ce au fost prinşi că au copiat. Sesiunea de Bacalaureat din acest an a fost poate cea mai exigentă din punct de vedere al sancţiunilor aplicate, dar şi al mijloacelor folosite pentru a preveni încercările tinerilor de fraudare. Aceştia au fost atenţionaţi din timp că vor fi supravegheaţi cu camere video, dar chiar şi aşa au existat totuşi şi curajoşi. Metodele preferate ale elevilor pentru a se „inspira” au fost handsfree-ul, telefoanele mobile performante, dar şi tradiţionalele copiuţe.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Alba, un total de 2.507 elevi au fost declaraţi respinşi la nivelul judeţului Alba, la această sesiune de Bacalaureat, iar 1.566 de elevi au reuşit să obţină nota 6. Gradul de promovabilitate în Alba este de 38,45%. În total, 193 de tineri nu s-au prezentat la probele Bacalaureatului.

Profesorul Ionel Tripon ne-a informat că Liceul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este singurul din judeţ cu un grad de promovabilitate de 100%, iar la polul opus se află licee cu procent zero, spre exemplu Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor” . Membrii comisiei de evaluare continuă centralizarea datelor.

Reamintim că, la nivelul judeţului Alba, în 2009, promovabilitatea a fost de 81,62%, iar anul trecut de 62,28%. Rezultatele obţinute de elevi la această sesiune sunt cu adevărat dezastruoase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Alina

    duminică, 03.07.2011 at 19:44

    Trebuie sa repet la fiecare articol ca sunteti informati gresit?

  2. Pavel

    duminică, 03.07.2011 at 19:53

    GURA TARGULUI ZICE CA DE CE ELEVII DE LA HCC NU DAU BAC-L LA EI ACASA …..OARE LICEUL MILITATAR ASIGURA O MAI BUNA PROTECTIE .CINE ARE CURAJU8L SA VERIFICE DACA AU FUNCTIONAT SI CUM CAMERELEDE SUPRAVEGHERE ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax