Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-au finalizat cercetările în cazul de toxiinfecție alimentară de la Mercur. O angajată a sălii de nunți, depistată cu Salmonella

Publicat

spitalul judetean alba UPU

upu alba iulia 2Analizele și cercetările privind cazurile de toxiinfecție alimentară de la Mercur s-au finalizat. Potrivit DSP Alba, o femeie, ajutor de bucătar, a fost descoperită ca fiind purtătoare de Salmonella, iar de acolo ar fi pornit problemele de sănătate apărute la nuntași. În urma controalelor au fost dezinfectate în repetate rânduri toate sălile de nunți, iar proprietarii au cerut măsuri suplimentare de analize la mai mulți angajați în mai multe laboratoare pentru a se asigura că astfel de cazuri nu se vor mai repeta. 

În jur de 80 de persoane s-au prezentat la sfârșitul lunii mai  la Unitatea de Primiri Urgențe din Alba Iulia, după o nuntă la una dintre sălile Mercur din Alba Iulia. Dintre aceștia, 16 au fost internați, cu simptome de deshidratare.

Nuntașii acuzau stări de rău, vărsături, diaree, toate acestea fiind simptome ale toxiinfecției alimentare. Printre aceștia ar fi fost atât mirii și nașii, cât și 9 copii.

Diagnosticul celor internați nu a fost încă stabilit, urmând să fie pus în urma rezultatului analizelor.

Totodată, 17 angajați care au preparat și servit masa au fost convocați, marți, de către inspectorii DSP, la laborator, în vederea recoltării de exudat faringian și examen de coprocultură.

În urma acestor controale a reieșit că o femeie, ajutor în bucătărie, era purtătoare de Salmonella. Potrivit DSP Alba, toți angajații au avut analizele la zi.

În urma acestui incident, proprietarii sălilor de nunți au cerut dezinfectarea de câte trei sau patru ori a tuturor sălilor care le aparțin și în plus analize pentru mai mulți angajați.

SALA DE NUNȚI AMENDATĂ CU 15.000 de lei

UPDATE:  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că toxiinfecția alimentară produsă în data de 27.05.2017 la o sală de nunți din Alba Iulia a fost cauzată de prezența germenului Salmonella în aperitivele reci servite invitaților.

Totodată, la examenele coprobacteriologice efectuate angajaților, o persoană a fost depistată cu Salmonella pozitivă, deși avea analizele corespunzătoare la zi. Germenele a apărut ulterior, după efectuarea controlului periodic.
În tot acest interval de timp, unitatea a efectuat operațiuni de dezinfecție la toate sălile de evenimente, iar marți, (06.06.2017) inspectorii DSP au prelevat zece probe de sanitație, în vreme ce peste 100 de persoane angajate la sălile de evenimente deținute de patron au fost coprocultați, la cererea acestuia.
La nunta respectivă au participat 340 de persoane, dintre care un număr de 86 de cazuri s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.
Sancțiunea aplicată de inspectorii DSP Alba a fost de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.
În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari.

VEZI: Cazul TOXIINFECȚIEI de la Mercur Select. Vasile Macarie, administratorul sălii: Ne oferim sprijinul necondiționat pentru toate persoanele care au avut de suferit

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax