Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-au inaugurat primii 137 km din Via Transilvanica. S-a montat borna de început a traseului care trece și prin Alba Iulia

transilvanica

Publicat

Cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica au fost inauguraţi, luni, la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj de 1.000 de kilometri care trece și prin Alba Iulia. Inaugurarea a avut loc în prezenţa actorului Marcel Iureş, a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, stareţului Mănăstirii Putna, Melchisedec, autorităţilor locale şi judeţene, informează Romania24.ro.

Iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uşeriu, a spus că Via Transilvanica a fost lansată pe 12 iunie 2018, iar traseul, pe lângă scopul turistic, reprezintă un drum de pelerinaj şi ”o modalitate de a te regăsi spiritual sau emoţional”. Alin Uşeriu a precizat că, potrivit estimărilor, în maximum zece ani, pe acest drum vor trece 200.000 de oameni pe an.

Via Transilvanica este cel mai nou proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, cuprinde 1.000 de kilometri de la Putna la Drobeta-Turnu Severin şi va străbate zece judeţe – Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Citește tot articolul în ziarul Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate