Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Să îți cureți aragazul este chiar simplu (P)

Publicat

bucatarie mobila bucatarie emag

Dintre toate suprafețele din bucătăria ta, a ști cum să cureți aragazul, respectiv plita, poate fi cea mai importantă sarcină, deoarece plita suferă probabil cele mai mult. De la lichide vărsate, la stropi, până la pete. Mai rău, căldura ridicată de la arzătoare poate face ca mizeria să devină dificil de îndepărtat.

Păstrează-ți aragazul curat prin curățarea petelor minore în timpul mesei și dedicand timp în fiecare săptămână pentru a efectua o curățare mai amănunțită. O ștergere zilnică în timpul curățării de rutină a bucătăriei necesită doar un strop de detergent și o cârpă umedă. Această rutină rapidă va împiedica alimentele și uleiurile să se întărească pe plita ta.

Cu toate acestea, spălarea plitei săptămânal necesită puțin mai multă muncă. Indiferent dacă ai o plită de sticlă, una pe gaz sau una electrică, vei afla cea mai bună metodă pentru cum să cureți o plită în mod eficient.

De ce ai nevoie pentru a curăța plita unui aragaz

Pentru curățarea petelor de pe o plită din sticlă vei avea nevoie de o racletă cu o singură muchie și de o cârpă curată. Pentru curățarea ei în profunzime vei avea nevoie de o cărpă curată, dar și de o lavetă din microfibră.

Dacă ai o plită pe gaz, vei avea nevoie de o cârpă umedă și de o lavetă din microfibră.

În cazul arzătoarelor, îți sunt necesare o periuță de dinți, o cârpă umedă și o lavetă din microfibră. Pentru grătare tot ce îți trebuie este un burete.

Cât despre plitele electrice, nu ai nevoie decât de un burete, o lavetă din microfibră și de o cârpă.

Ce soluții de curățat sunt indicate

Pentru curățarea simplă a petelor de pe o plită din sticlă ai nevoie de o soluție de curățare specială pentru acest tip de plită. Dacă optezi pentru curățarea în profunzime, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cele mai eficiente.

Plitele pe gaz, la fel ca cele din sticlă, au nevoie de o soluție specială. Când vrei să cureți grătarele, simplul detergent de vase este eficient.

În cazul plitelor electrice, detergentul de vase, oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt cele recomandate.

Cum să cureți o plită din sticlă

Plitele electrice cu blat din sticlă au devenit o alegere populară de-a lungul anilor. Sunt netede, plate și aproape nedetectabile pe blatul de bucătărie. Caracteristicile lor de siguranță s-au îmbunătățit, de asemenea. Cele mai recente plite electrice folosesc tehnologia de gătit prin inducție care poate fierbe apa în timp ce menține suprafața de gătit rece la atingere. Acestea sunt și mai costisitoare, spre deosebire de clasicele aragaze pe gaz dar si aragazele ieftine.

Un mare avantaj în vânzare pentru plitele din sticlă este că sunt ușor de curățat.

Cum să cureți petele de pe o plită din sticlă

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a curăța o plită de sticlă cu pete dure este să folosești o racletă cu o singură margine. Aceasta îți va permite să scapi de acumulări persistente pe margini și în crăpături greu de curățat.

Înmoaie zona cu probleme într-un detergent aprobat pentru plite de sticlă și las-o să stea câteva minute. Apoi, răzuiește încet, ferm și cu grijă, ținând lama într-un unghi mic de 30 până la 40 de grade. Nu apăsa prea tare și evită să ții racleta într-un unghi înalt pentru a nu sparge din greșeală sticla. Șterge plita de sticlă cu o cârpă curată.

Pentru o curățare generală, în profunzime, încearcă această metodă, cu bicarbonat de sodiu și oțet, doi dintre detergenții preferați din bucătărie. Când plita de sticlă este rece, stropește cu oțet și adaugă un strat generos de bicarbonat de sodiu. Udă o cârpă cu apă fierbinte și stoarce excesul de umiditate. Așază prosopul peste plită și lasă-l să stea timp de 10 până la 15 minute.

Scoate prosopul și șterge plita cu o cârpă din microfibră. Pulverizează din nou cu oțet și șterge cu o altă cârpă curată și uscată din microfibră, ștergând orice dungi. Repetă acești pași până când reziduurile dispar. La final, șterge plita de sticlă cu o cârpă curată.

Cum să cureți o plită pe gaz

Plitele pe gaz continuă să fie una dintre cele mai populare opțiuni. Folosesc o flacără reală care oferă o încălzire receptivă și uniformă. Plitele moderne de gătit pe gaz oferă o gamă largă de dimensiuni și forme de arzător, astfel încât să poți găsi întotdeauna suprafața potrivită pentru lucru.

Scoate grătarele și șterge eventualele scurgeri sau firimituri care au căzut sub ele. Pulverizează cu un produs de curățare care este conceput pentru plitele pe gaz. Șterge cu o cârpă umedă. Șterge grătarele cu o cârpă umedă. Dacă grătarele sunt deosebit de murdare, spală-le cu săpun de vase și apă caldă în chiuvetă. Șterge totul cu o cârpă din microfibră.

Astfel îți poți curăța rapid propriul aragaz. Este atât de simplu când ai tot ce îți trebuie în casă!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax