Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Să ne pregătim de viaţă”: Copii din centre ale DGASPC Alba, premiaţi pentru cunoştinţe de informatică, bune maniere şi stil de viaţă sănătos

Publicat

Trei copii ocrotiţi în centrele rezidenţiale ale Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba au fost premiaţi în cadrul unui proiect de dezvoltare a abilităţilor de informatică şi cunoştinţelor privind stilul de viaţă sănătos şi codul bunelor maniere. Proiectul  „Să ne pregătim de viaţă” este o iniţiativă a Clubului „Rotaract” Alba, în parteneriat cu DGASPC Alba.

Au primit premii doi copii de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, respectiv  Casele de tip familial nr. 2,3,15 Abrud şi, la sfârşitul acestei săptămâni, încă un copil ocrotit în cadrul Centrului de plasament de tip modular Blaj va fi premiat.

Proiectul a fost iniţiat de către Clubul „Rotaract” Alba şi s-a derulat în perioada  martie – iunie 2012, având ca partener Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi  s-a adresat unui număr de 50 de copii/tineri beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul  Centrului de primire în Regim de Urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Caselor de tip familial nr.  2, 3, 15 Abrud şi Centrul de plasament de tip modular Blaj.

Pe parcursul celor 3 luni, în fiecare week-end, echipe formate din membrii Clubului „Rotaract” Alba au lucrat cu tinerii din centrele rezidenţiale selectate în cadrul a trei module:

Informatică – dezvoltarea abilităţilor PC şi cunoaşterea cât mai bine a modului de operare în Word, Excel, PowerPoint, etc;

Codul bunelor maniere – prezentarea, însuşirea şi respectarea normelor şi principiilor etice şi morale care guvernează societatea;

Stil de viaţă sănătos – informaţii despre un regim alimentar şi de viaţă echilibrat, contracepţie, planificare, importanţa vieţii de cuplu.

La finalul proiectului, participanţii au fost evaluaţi, în ceea ce priveşte cunoştinţele acumulate pe parcursul derulării proiectului, cu ajutorul unor teste ce au cuprins întrebări din toate cele trei module, iar primii trei tineri care au avut cele mai bune rezultate au fost răsplătiţi cu câte un laptop fiecare. Câştigătorii au fost: Mădălina Şerdean – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Pinocchio Alba Iulia; Alin Vajdea  – Casele de tip familial nr. 2,3,15 Abrud; Cristian Lăcătuş – Centrul de plasament de tip modular Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax