Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Să ştii mai multe să fii mai bun” la Arhivele Naţionale Alba

Publicat

În perioada 01-05 aprilie 2012, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, Serviciul Judeţean Alba a primit vizita a 970 de preşcolari şi şcolari din judeţul Alba.

Vizitatorilor le-au fost prezentate câteva din cele mai importante documente deţinute de Arhivele albaiuliene: Hrisovul emis în cancelaria lui Matei Basarab în anul 1634, colecţia de bancnote şi monede – cea mai mare de acest fel deţinută de o structură a Arhivelor Naţionale, precum şi cărţi de patrimoniu, între care şi un incunabul, tipărit la Veneţia în 1495. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de vizita un depozit, fiindu-le aduse la cunoştinţă informaţii privind păstrarea şi conservarea documentelor.

Un mare succes a avut şi expoziţia „Odinioară pe calea ferată”, în care au fost prezentate fotografii şi ilustrate din colecţia Arhivelor din Alba şi colecţia particulară Andrei Berinde, precum şi machete de trenuri din colecţia particulară Cristian Daniel Bojor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax