Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

ȘAH: Cine sunt câştigătorii celor trei secţiuni ale Openului Internaţional al României, desfășurat la Alba Iulia

Publicat


Punct final în a cea de a IV-a ediţie a Openului Internaţional al României la şah, copetiţie găzduită de Hotelul Transilvania din Alba Iulia.

Maestrul FIDE, Marius Ceteraș, a transmis că la capătul unei săptămâni de dispute foarte aprige pe tablele cu 64 de pătrăţele, ieri au fost desemnaţi învingătorii în cele trei secţiuni ale competiţiei: A- pentru jucători cu rating peste 2200, B- pentru jucători cu rating peste 1600 şi Openului Municipiului Alba Iulia pentru jucători cu rating sub 1600.

În secţiunea A s-a impus Alexei Fedorov (Belarus) cu 7 puncte, care l-a devansat la criteriile de departajare pe Artem Omelja (Ucraina), care a totalizat acelaşi număr de puncte. Podiumul a fost completat de Gevorg Harutjunyan (Armenia) cu 6,5 puncte.

Excelentă a fost evoluţia multiplei campioane a Indiei, marea maestră internaţională Mary Ann Gomes, care s-a clasat pe locul 4 cu 6 puncte, fără să piardă vreo partidă în disputele cu redutabilii săi adversari, acelaşi număr de puncte fiind obţinut şi de Alexandru David (România), Eduard Andreev (Ucraina) şi Shantanu Bhambure (India).

Evoluţii bune au avut şi albaiulienii Adrian Sechereş şi Iustin Ciorgovean, care au acumulat câte 5 puncte, clasându-se pe locurile 13, respectiv 16 din 44 de participanţi, dar şi Radu Ţâmpea (13 ani), care la prima sa prezenţă într-un turneu de asemenea anvergură a acumulat 3,5 puncte.

În secţiunea B, la care au participat 70 de jucători, câştigătorul s-a decis în partida directă din ultima rundă când Bohdan Lozynskyi (Ucraina) a învins-o pe Valentina Verbin (Moldova), desprinzându-se în fruntea clasamentului, în timp ce junioara din Moldova a căzut pe locul 3, care însă îi asigură calificarea în secţiunea A la ediţia de anul viitor a Openului Internaţional al României.

Pe locul 2 s-a clasat Sorin Levay (Satu Mare), care a avut un finiş foarte bun, cu 3 victorii în ultimele 3 partide. Foarte bine a jucat maestrul aiudean Ionel Miron, care a împărţit poziţia a 4-a cu Vasile Roşca (Târgovişte).

Atât la această secţiune, cât şi la secţiunea A, trebuie remarcată evoluţia foarte bună a mai multor juniori din loturile naţionale, foarte mulţi dintre aceştia câştigând premii speciale sau obţinând puncte rating care le permit ascensiunea spre nivele superioare de clasificare.

Openul Municipiului Alba Iulia pentru jucători cu rating sub 1600 a fost câştigat de Claudiu Roşca (Târgu Jiu), un jucător aflat la prima sa participare într-un turneu omologat FIDE! Locul 2 a fost ocupat de Cornel Vasilca (Sebeş), podiumul fiind completat de Mihai Iosif (Orăştie). La această secţiune au participat 75 de jucători.

Arbitrajul a fost asigurat de Vitorino Dias Ferreira (Portugalia), Alin Câmpean (Arad), Ciprian Munteanu (Satu Mare), Marius Ceteraş (Alba Iulia) şi Aurelian Vlad (Aiud).

Openul Internaţional al României la şah a fost organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba, festivalul din acest an fiind cel mai mare eveniment şahist organizat vreodată la Alba Iulia, circa 300 de participanţi din 12 ţări luând startul în turnee de diferite tipuri organizate de-a lungul a 9 zile la Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață și polei în Alba și în alte șapte județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata noaptea

Meteorologii au emis, vineri seara, avertizări Cod Galben de ceață valabile în zona joasă a județului Alba și în alte șapte județe din țară. Potrivit ANM, până la ora 2.00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Pe arii restrânse se va depune chiciură sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cărțile de identitate cu cip, emise din 3 august 2021. Până când se poate călători în UE cu actualele documente

Publicat

Noile cărți de identitate electronice vor fi puse în circulație începând cu data de 3 august 2021, însă românii vor putea călători în Uniunea Europeană și după această dată cu paşaport valabil, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mașini de lux și sute de televizoare – achiziții făcute la Ministerul de Interne de miniștrii din Guvernele PSD

Publicat

La MAI au fost făcute achiziții pe care actualul ministru de Interne, Marcel Vela, le consideră nejustificate, în condiţiile în care era necesară dotarea poliţiştilor. Acesta a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-au cumpărat din banii poliţiştilor un BMW seria 7, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi patru maşini […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate