Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

ȘAH: Cine sunt câştigătorii celor trei secţiuni ale Openului Internaţional al României, desfășurat la Alba Iulia

Publicat


Punct final în a cea de a IV-a ediţie a Openului Internaţional al României la şah, copetiţie găzduită de Hotelul Transilvania din Alba Iulia.

Maestrul FIDE, Marius Ceteraș, a transmis că la capătul unei săptămâni de dispute foarte aprige pe tablele cu 64 de pătrăţele, ieri au fost desemnaţi învingătorii în cele trei secţiuni ale competiţiei: A- pentru jucători cu rating peste 2200, B- pentru jucători cu rating peste 1600 şi Openului Municipiului Alba Iulia pentru jucători cu rating sub 1600.

În secţiunea A s-a impus Alexei Fedorov (Belarus) cu 7 puncte, care l-a devansat la criteriile de departajare pe Artem Omelja (Ucraina), care a totalizat acelaşi număr de puncte. Podiumul a fost completat de Gevorg Harutjunyan (Armenia) cu 6,5 puncte.

Excelentă a fost evoluţia multiplei campioane a Indiei, marea maestră internaţională Mary Ann Gomes, care s-a clasat pe locul 4 cu 6 puncte, fără să piardă vreo partidă în disputele cu redutabilii săi adversari, acelaşi număr de puncte fiind obţinut şi de Alexandru David (România), Eduard Andreev (Ucraina) şi Shantanu Bhambure (India).

Evoluţii bune au avut şi albaiulienii Adrian Sechereş şi Iustin Ciorgovean, care au acumulat câte 5 puncte, clasându-se pe locurile 13, respectiv 16 din 44 de participanţi, dar şi Radu Ţâmpea (13 ani), care la prima sa prezenţă într-un turneu de asemenea anvergură a acumulat 3,5 puncte.

În secţiunea B, la care au participat 70 de jucători, câştigătorul s-a decis în partida directă din ultima rundă când Bohdan Lozynskyi (Ucraina) a învins-o pe Valentina Verbin (Moldova), desprinzându-se în fruntea clasamentului, în timp ce junioara din Moldova a căzut pe locul 3, care însă îi asigură calificarea în secţiunea A la ediţia de anul viitor a Openului Internaţional al României.

Pe locul 2 s-a clasat Sorin Levay (Satu Mare), care a avut un finiş foarte bun, cu 3 victorii în ultimele 3 partide. Foarte bine a jucat maestrul aiudean Ionel Miron, care a împărţit poziţia a 4-a cu Vasile Roşca (Târgovişte).

Atât la această secţiune, cât şi la secţiunea A, trebuie remarcată evoluţia foarte bună a mai multor juniori din loturile naţionale, foarte mulţi dintre aceştia câştigând premii speciale sau obţinând puncte rating care le permit ascensiunea spre nivele superioare de clasificare.

Openul Municipiului Alba Iulia pentru jucători cu rating sub 1600 a fost câştigat de Claudiu Roşca (Târgu Jiu), un jucător aflat la prima sa participare într-un turneu omologat FIDE! Locul 2 a fost ocupat de Cornel Vasilca (Sebeş), podiumul fiind completat de Mihai Iosif (Orăştie). La această secţiune au participat 75 de jucători.

Arbitrajul a fost asigurat de Vitorino Dias Ferreira (Portugalia), Alin Câmpean (Arad), Ciprian Munteanu (Satu Mare), Marius Ceteraş (Alba Iulia) şi Aurelian Vlad (Aiud).

Openul Internaţional al României la şah a fost organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba, festivalul din acest an fiind cel mai mare eveniment şahist organizat vreodată la Alba Iulia, circa 300 de participanţi din 12 ţări luând startul în turnee de diferite tipuri organizate de-a lungul a 9 zile la Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Povești de viață la Așezământul „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Centrul a sărbătorit 16 ani de funcționare

Publicat

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia și-a aniversat copiii, la 16 ani de la înfiinţarea centrului. Și-a deschis porţile pentru toți cei care au dorit să-i treacă pragul. A fost un moment festiv încărcat de multă emoție pentru copii, pentru personalul centrului și pentru invitați, s-au schimbat impresii și amintiri, a avut […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cei doi interlopi din Alba, implicați în crima de la Mediaș au fost condamnați. Cea mai mare pedepsă este de peste 14 ani

Publicat

crima medias

Cei doi bărbați din județul Alba, Marius Rusu și Paul Anghel, alături de sibianul, Ovidiu Otvoș Ioan, trimiși în judecată în cazul crimei de la Mediaș au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sibiu pentru faptele comise în noaptea de 13 ianuarie. Reamintim că la începutul anului, în data de 13 ianuarie, Marius Andrei Faghura a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Bataie ca-n filme cu macete și spray lacrimogen, între două clanuri rivale de interlopi, pe o stradă din Cluj-Napoca

Publicat

maceta

Două clanuri rivale de interlopi din Cluj-Napoca s-au bătut în plină stradă, ziua în amiaza mare. Scandalul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar în primele momente se poate observa cum un bărbat scoate o macetă din haine și în timpul altercației  un alt combatant dă cu spray lacrimogen înspre adversari, informează românia.24.ro. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Artistul fotograf Vasile Sârb din Alba Iulia, coordonator la Școala de Arte, a devenit membru al Photographic Society of America

Publicat

Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie  din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a devenit membru al Photographic Society of America  (PSA). Este o recunoaștere a activității artistice a acestuia, dar și a premiilor obținute în decursul timpului la concursuri în țară și în străinătate. Vasile Sârb este […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate