Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șahiștii albaiulieni au câștigat turneul de la Râtișor – Serbia, o localitate în care 30-40% dintre locuitori sunt membri ai clubului de șah

Publicat

sahisti Șahiștii albaiulieni au participat în acest weekend la  un turneu de șah pe echipe desfășurat în Serbia, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Clubului de Șah Unirea Râtişor.
Competiția s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian, echipa din Alba Iulia compusă din Marius Ceteraș, Adrian Sechereş, Dorin Şerdean, Radu Cormoş și Ovidiu Crăciun, reușind să se claseze pe primul loc, urmată de cluburile din Râtişor și Plandişte. 
Au participat 16 echipe din Serbia, foarte multe fiind din localități cu o comunitate românească foarte mare și una din Ungaria (o echipă a Asociației Șahiștilor Români din Ungaria înființată anul trecut la Gyula, și România).
Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vîrşeț, acesta fiind și un pasionat jucător de șah.
În paralel s-a desfășurat un turneu de șah rapid pentru juniori, câștigat de albaiulianul George Ileană. Alți doi juniori albaiulieni, Radu Țâmpea și George Pleşa, au obținut locul 1 la categoriile lor de vârstă,  sub 12, respectiv sub 10 ani.
De remarcat că în acest sat, situat în vecinătatea orașului Vîrşeț, 30-40% dintre membrii comunității românești (majoritare în localitate), sunt membri ai clubului de șah Unirea Râtişor, șahul reprezentând o pasiune și o tradiție locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax