Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șahistul din Alba, Mihnea Costachi, căpitanul României la Campionatul de Șah Dezlegări. Ce rezultate a obținut

Publicat

Șahistul din Alba, Mihnea Costachi, a fost căpitanul României la Campionatul Mondial de Șah-Dezlegări. Acesta a participat alături de echipa României, în perioada 1-10 septembrie la Campionatul Mondial de Șah-Dezlegări, desfășurat în Batumi, Georgia.

Competiția a constat în 3 probe principale: Campionatul Mondial, Open și Solving Show, plus alte probe secundare de compoziție șahistă.

Echipa României – formată din Mihnea Costachi (căpitan), Crișan Vlaicu, Denisa Bucur și Ovidiu Crăciun (rezervă) – a obținut locul 6 mondial, reconfirmând cel mai bun rezultat din istorie, locul 5 obținut anul trecut in Fujairah, UAE. La individual, Mihnea Costachi a ocupat locul 5 la tineret U23.

La proba Open, sportivul CSM Unirea Alba Iulia a obținut ultima normă pentru titlul de Maestru FIDE (și implicit titlul de Maestru). De asemenea, a obținut și prima normă necesară pentru titlul de Maestru Internațional.

La competiție au participat 78 concurenți la individual și 16 echipe. Concurența a fost foarte puternică, participând atat dezlegători experimentați (foști campioni mondiali) cât și mulți juniori talentați.

Podiumul a fost ocupat de Pavlov Danila (FIDE), Piorun Kacper (Polonia) si Murdzia Piotr (Polonia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax