Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Sală de sport la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia. În ce stadiu este investiția de care vor beneficia 800 de elevi

Publicat

Proiectul sălii de sport promise elevilor de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia pare încurcat în clarificări de ordin birocratic. La doi ani după ce Primăria a transmis primele documentații la Compania Națională de Investiții (CNI), încă sunt solicitate actualizări și modificări.

Proiectul apare în lista de investiții pe 2020 a primăriei, pentru viabilizarea terenului pe care ar urma să fie ridicată sala de sport. Investiția este bugetată în al doilea trimestru al anului.

În ședința Consiliului Local (CL) de marți, 18 februarie, trebuie aprobate modificări la hotărârea de acum doi ani, ce prevedea predarea terenului către CNI. Mai exact, s-a schimbat între timp denumirea ministerului de resort și mai trebuie transmis planul de situație.

”Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (modificat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) prin Compania Națională de Investiții „CNI” S.A., pe bază de protocol a terenului situat în Municipiul Alba Iulia, județul Alba, aflat în proprietatea privată a unității administrativ – teritoriale, Municipiul Alba Iulia, în suprafață de 1158 mp, identificat potrivit Cărții funciare nr. 99861, nr. topo 99861, liber de sarcini, în vederea și pe perioada realizării de către „CNI” – S.A. a obiectivului de investiții Construire sală de educație fizică – proiect tip școală gimnazială Avram Iancu Alba Iulia din Municipiul Alba Iulia, județul Alba”, este noul text al hotărârii.

De asemenea, se prevede și finanțarea din bugetul local al cheltuielilor cu racordurile pentru utilități (energie electrică, apă-canal, gaz etc).

În decembrie 2017, conducerea școlii a cerut oficial primăriei construcția unei săli de educație fizică pentru cei 800 de elevi ai unității de învățământ. Primăria a ales locația, adică un teren de 1.158 mp pe strada Ferdinand I la nr. 34 (învecinat la vest cu Grădinița nr. 2, peste drum de școală)  și în februarie 2018 a transmis CNI solicitarea și documentele necesare pentru includerea în Programul Național de Construcții a sălii de sport.

A fost necesară predarea amplasamentului liber de sarcini și abia în februarie 2019 au fost transmise și documentațiile de urbanism și avizele pentru utilități, după ce acestea au fost aprobate în CL. În februarie 2020, primăria a cerut din nou clarificări și observații privind documentația depusă și a primit răspuns de la CNI privind necesitatea modificării hotărârii aprobate de CL în 2018, pentru că între timp s-a schimbat denumirea Ministerului Dezvoltării (acum Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Fosta sală de sport a școlii, oricum improprie, a fost transformată în săli de curs, din cauza numărului foarte mare de copii care învață acolo. În acest an școlar, orele de sport vor fi ținute în curtea școlii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax