Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

Sală de sport la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia. În ce stadiu este investiția de care vor beneficia 800 de elevi

Publicat


Proiectul sălii de sport promise elevilor de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia pare încurcat în clarificări de ordin birocratic. La doi ani după ce Primăria a transmis primele documentații la Compania Națională de Investiții (CNI), încă sunt solicitate actualizări și modificări.

Proiectul apare în lista de investiții pe 2020 a primăriei, pentru viabilizarea terenului pe care ar urma să fie ridicată sala de sport. Investiția este bugetată în al doilea trimestru al anului.

În ședința Consiliului Local (CL) de marți, 18 februarie, trebuie aprobate modificări la hotărârea de acum doi ani, ce prevedea predarea terenului către CNI. Mai exact, s-a schimbat între timp denumirea ministerului de resort și mai trebuie transmis planul de situație.

”Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (modificat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) prin Compania Națională de Investiții „CNI” S.A., pe bază de protocol a terenului situat în Municipiul Alba Iulia, județul Alba, aflat în proprietatea privată a unității administrativ – teritoriale, Municipiul Alba Iulia, în suprafață de 1158 mp, identificat potrivit Cărții funciare nr. 99861, nr. topo 99861, liber de sarcini, în vederea și pe perioada realizării de către „CNI” – S.A. a obiectivului de investiții Construire sală de educație fizică – proiect tip școală gimnazială Avram Iancu Alba Iulia din Municipiul Alba Iulia, județul Alba”, este noul text al hotărârii.

De asemenea, se prevede și finanțarea din bugetul local al cheltuielilor cu racordurile pentru utilități (energie electrică, apă-canal, gaz etc).

În decembrie 2017, conducerea școlii a cerut oficial primăriei construcția unei săli de educație fizică pentru cei 800 de elevi ai unității de învățământ. Primăria a ales locația, adică un teren de 1.158 mp pe strada Ferdinand I la nr. 34 (învecinat la vest cu Grădinița nr. 2, peste drum de școală)  și în februarie 2018 a transmis CNI solicitarea și documentele necesare pentru includerea în Programul Național de Construcții a sălii de sport.

A fost necesară predarea amplasamentului liber de sarcini și abia în februarie 2019 au fost transmise și documentațiile de urbanism și avizele pentru utilități, după ce acestea au fost aprobate în CL. În februarie 2020, primăria a cerut din nou clarificări și observații privind documentația depusă și a primit răspuns de la CNI privind necesitatea modificării hotărârii aprobate de CL în 2018, pentru că între timp s-a schimbat denumirea Ministerului Dezvoltării (acum Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Fosta sală de sport a școlii, oricum improprie, a fost transformată în săli de curs, din cauza numărului foarte mare de copii care învață acolo. În acest an școlar, orele de sport vor fi ținute în curtea școlii.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

34 DECESE în România, în epidemia de coronavirus. Cele mai recente cazuri, raportate în Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara

Publicat

Au fost înregistrate încă 4 decese din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre persoane din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. A fost semnalată și cea mai tânără victimă a COVID-19 de până acum: un bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat la București, pacient cu arsuri. Cazurile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate