Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sala polivalentă, ambițiosul proiect al autorităților locale și județene, ar putea fi construită la Alba Iulia. Lucrările vor demara doar în 2014

Publicat

YouTube video

Amenajarea unei săli polivalente în județul Alba este un proiect ambițios, pe care atât administrația locală, cât și cea județeană ține să îl transforme în realitate, în cel mai scurt timp. Primul aspect asupra căruia autoritățile trebuie să decidă este identificarea celei mai bune locații pentru ridicarea construcției. Deşi prima variantă a fost un teren aflat pe raza comunei Ciugud, acum este analizată posibilitatea amenajării sălii pe un amplasament deținut de Primăria Alba Iulia, în Pâclișa.

Chiar dacă, în prezent, cea mai bună opțiune, din punct de vedere al spaţiului disponibil, ar fi terenul deținut de administrația locală din Ciugud, Primăria Alba Iulia are elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru ridicarea unei săli polivalente pe un teren din Pâclișa. În cazul în care autoritățile vor decide că noul obiectiv ar putea fi ridicat în Alba Iulia, la finanțarea acestuia va contribui și Primăria municipiului.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, sunt purtate în continuare discuții atât cu primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, cât și cu primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, iar primul criteriu de care trebuie să se țină cont înainte de luarea unei decizii este accesul către terenul respectiv: „Cea mai bună opțiune pe care o avem la ora actuală este Ciugudul, pentru că avem acolo șoseaua de centură, cu intrări dinspre Teiuș și Sebeș, care ne ajută să nu <omorâm> traficul, în cazul unor evenimente de amploare. În momentul în care îți vin 3.000 de oameni cu autobuze, a le băga prin oraș este o adevărată nebunie. Al doilea criteriu a fost faptul că primăria din Ciugud are proprietatea acestui spațiu, corespunde cu cerințele noastre de a avea o sală cu circa 3.000 de locuri de parcare, centru expozițional, sală de conferință etc. Mai avem în prezent o discuție cu Primăria Alba Iulia, pentru că au și ei un PUZ care prevede o asemenea sală polivalentă în zona Pâclișa, undeva spre fosta bază <Constructorul>. Tehnicul din CJ Alba și primărie încearcă să cadă de acord asupra spațiului, pentru a vedea dacă el corespunde, din punct de vedere tehnic și al accesibilității. Dacă vom rămâne pe varianta Alba Iulia, îi vom avea parteneri și pe cei de la primărie, dacă nu, practic va fi o asociere între CJ Alba și Primăria Ciugud, având ca surse de finanțare fondurile europene și bugetul de stat de la Ministerul Dezvoltării”.

Roman a explicat că, după ce se va conveni asupra spațiului, se va stabili foarte clar tema de proiectare și vor demara proiectările cât mai repede, pentru ca, la începutul anului 2014, cel târziu, lucrările să fie începute.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. geo

    joi, 08.11.2012 at 08:18

    BINE CA N’O FACETI LA HAPRIA !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax