Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariații Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă din ţară, în vizită de studiu în Spania. Specialiştii au preluat metode inovative de formare profesională

Publicat

Timp de 5 zile, beneficiarii proiectului „Formarea personalului propriu al SPO” au vizitat structuri ale Serviciul Public de Ocupare din Spania – Agenția locală de Ocupare Pozuelo și Bohadilla del Monte, Fundația Altedia Creade. Scopul vizitei a fost preluarea de bune practici și modele de succes în furnizarea serviciilor de ocupare.

În perioada 15-19 aprilie, absolvenţii programului de perfecţionare profesională “Agent de ocupare” şi salariaţii, care nu au avut oportunitatea să-şi acopere nevoile profesionale prin proiect, au participat la diverse activităţi în prima lor vizită în Madrid.

Beneficiarii au luat parte la discuţii legate de orientarea candidatului (instrumente, capaciate și dezvoltare), identificarea profilului comportamental pentru îmbunătățirea gradului de ocupabilitate; inițiative locale de promovare a politicilor active de ocupare; strategii de ocupare pentru persoanele în pericol de excludere socială (persone cu dizabilități, persoane peste 45 de ani, tinerii); modele de lucru ale Asistenților sociali din Spania și impactul lor asupra ocupări.

Specialiştii SPO au avut ocazia să vadă cele mai eficiente metode folosite de instituțiile publice și private de profil din Spania în furnizarea serviciilor de medierea muncii, elaborarea și aplicarea Strategiilor de Formare profesională a personalului. În urma vizitei desfăşurate, specialiştii proiectului și participanții, trebuie să realizeze documente relevante care se vor constitui în mijloace de diseminare și învățare pentru specialiștii SPO care nu au făcut deplasarea în Spania.

În cadrul proiectului sunt planificate 7 vizite de studiu în Spania, iar participanții sunt selectați din rândul absolvenților programelor de formare, care au manifestat interes și au obținut rezultate performante, și din rândul salariaților SPO (Serviciul Public de Ocupare) a căror nevoi de formare nu sunt acoperite prin proiect și care nu au avut oportunitatea să învețe prin preluare de bune practici. Beneficiarii sunt 1.200 de salariați din toate Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă din România.

Proiectul este implementat de Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Asociația ”Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale” Alba, SC Global Commercium Development SRL București şi Adecco Formacion S.A. Madrid.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax