Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii 2024: Marcel Ciolacu anunță majorări salariale cu 5% în tot sistemul bugetar. Demnitarii, excluși

Publicat

Salarii 2024: Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că salariile pentru tot sistemul bugetar vor fi majorate cu 5%, mai puţin pentru demnitari.

„Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puţin pentru demnitari. Este o decizie foarte clară. Menţinem 7, mergem chiar mai mult, fiindcă oricum a crescut a crescut PIB-ul şi mergem şi mai mult pe investiţii nominal, dar mergem la un proces de 7,3% pe investiţii.

Este cel mai mare buget pe investiţii din istoria României.

Avem un buget iarăşi istoric la Educaţie de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educaţie. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR şi în exerciţiul financiar actual de aproape 12 miliarde, în acest moment, sunt cele mai mari investiţii în sistemul de educaţie în şcoli, în toată infrastructura”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Întrebat despre salariile profesorilor, el a arătat că va fi luată o decizie împreună cu liderii de sindicat.

„O să decid cu liderii de sindicat în aceste zile. Era normal să aşteptăm să închidem întregul buget, să bugetez aceşti bani la Ministerul Educaţiei, sunt ferm convins că vom avea împreună o situaţie corectă”, a adăugat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, nici un minister nu pierde nici un ban.

„Ministerele care au mai puţini bani sunt cele care au finalizat investiţiile şi au avut banii pentru cofinanţare anul acesta. Scriptic, ca şi procente, este Ministerul Economiei, dar e normal, pentru că s-a desfiinţat Ministerul IMM-urilor şi Turismului.

La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare şi la Ministerul Sănătăţii – aproape 26% – şi la Ministerul Transporturilor 30%, este o majorare şi la Casa de Sănătate, şi am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie aceşti bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a transmis liderul PSD.

El a spus că este necesară, în primul rând, digitalizarea CNAS, pentru a se şti foarte bine, în timp real, unde se cheltuie banii şi cum sunt gestionaţi.

„Sunt ferm convins că e una dintre priorităţi, atât a Guvernului, cât şi a statului român digitalizarea de la Casa de Sănătate”, a adăugat premierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    luni, 11.12.2023 at 14:56

    Și uite așa am ajuns la vorba românului ,, cei grași vor slăbi, iar cei slabi vor pierii”, că doar asta se urmărește .

  2. pilu

    luni, 11.12.2023 at 15:46

    Hăbăucule, nu aţi fost în stare să faceţi nimic, doar promisiuni deşarte. Te aduni în şedinţe cu toţi şi tot nu faceţi nimic, că nu aveţi oameni care să pună două lucruri simple la un loc. Sunteţi partidul gulgutierilor şi al şmenarilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax