Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salarii de 2.600 de euro și pensii de 800 de euro. Măsurile asumate de candidatul PSD, Marcel Ciolacu, la prezidențiale

Publicat

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, premierul Marcel Ciolacu, şi-a lansat duminică proiectul de ţară. Printre măsurile propuse, în cazul în care ajunge la Cotroceni, se află majorări de salarii medii până la 2.600 de euro și a pensiilor la 800 de euro.

Marcel Ciolacu propune un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro în următorii cinci ani, în domenii precum infrastructură, educaţie, sănătate, tehnologie, agricultură şi industrii competitive.

Are în plan, pentru următorii ani „o transformare profundă”, o trecere de la o economie „bazată pe consum din import” la o economie „care creşte prin investiţii în industrie, producţie internă şi export”.

„Cea mai mare miză este re-industrializarea ţării. Cu investiţii de peste 10 miliarde de euro anual în industrie vom putea produce în ţară tot ce este esenţial pentru economia naţională. (…) Vă propun o reindustrializare modernă şi competitivă în care expertiza şi inovaţia privată să fie stimulate prin capital de stat”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Acesta a amintit un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective fundamentale: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, re-industralizarea ţării, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate şi, nu în ultimul rând, respect pentru românii din diaspora.

Ciolacu a mai precizat că îi va aduce alături de el „pe toţi cei care pot contribui la realizarea” acestui plan pentru România, indiferent de apartenenţa politică sau ideologică.

Pensii și salarii majorate

„Am făcut în sfârşit dreptate pentru 3,8 milioane de pensionari. Este a doua lună în care pensionarii primesc pensiile mărite. Şi vom continua să le creştem pentru că aceşti oameni care au muncit merită respectul nostru! Totodată, de la 1 ianuarie 2025, ne vom alinia la salariul minim european. Vorbim de un venit de 800 de euro brut pentru 1,4 milioane de angajaţi şi vreau, pentru cei cu venituri mici şi medii, să reducem şi povara fiscală, astfel încât oamenii să rămână cu mai mulţi bani pentru familiile lor”, a spus el.

”Până la finalul anului 2029 putem ajunge cu salariul mediu brut la 2.600 de euro pe lună și la un salariu minim brut de 1.300 de euro pe lună, prin mecanismul salariului minim european.

De asemenea, în următorii 5 ani vom ajunge la cel puțin 1,5 milioane de contracte de muncă cu o valoare netă de peste 1.500 de euro pe lună”, se arată în programul prezentat de candidatul PSD.

Un alt obiectiv este creșterea pensiei medii la 810 euro până la finalul anului 2029. Pensia minimă va ajunge la 415 euro, potrivit sursei citate.

Alte măsuri propuse

  • scăderea taxelor și impozitului cu până la 5 puncte procentuale la salariile brute de sub 5.700 de lei, respectiv 8.500 de lei în 2029, regresiv și în funcție de numărul de copii
  • vouchere de până la 800 de euro pentru cetățenii care vor să obțină noi calificări în meseriile de interes pentru investitori
  • servicii comunitare integrate în rural, sprijin pentru persoanele vulnerabile din mediul rural,
  • îngrijire la domiciliu, centre de îngrijire pentru persoanele vârstnice vulnerabile
  • asistență și suport pentru persoanele cu dizabilități
  • investiții în infrastructură – peste 155 miliarde de euro în următorii 4 ani – pentru investiții publice, cu accent pe marea infrastructură, educație, sănătate și utilități publice
  • până în 2029, România poate depăși 2.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres
  • proceduri de avizare accelerată pentru marile proiecte – maximum 180 de zile pentru emiterea tuturor documentelor necesare
  • schemă de ajutor de stat pentru investiții greenfield mai mari de 100 milioane de euro
  • scheme de ajutor de stat și garanții pentru credite de investiții în industrie de peste 10 miliarde de euro, anual
  • Consiliu Economic Consultativ la Palatul Cotroceni
  • 3 miliarde de euro investiții în sistemul de irigații și energie verde în ferme

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 20.10.2024 at 16:59

    A început sezonul la promisiuni şi gulgute. Ai impresia că ce spui mai crede cineva ? Era o strigătură mai demult, PSD,PSD, las-o jos că măcăne. Aşa s-a întâmolat atunci, aşa se va întâmpla şi acum. Lumea nu uită.

  2. gelu stoian

    duminică, 20.10.2024 at 17:37

    Bancuri ale lui Marcel CioCANU !!!!! ; Pana-n anul doua mii doua zeci si opt, VISEZI si fii, prin roTATIE, Presintele Romaniei, Premierul Romaniei, apoi iar Presedintele Romaniei, CRETINULE ????????????????????????????????????????????????????????

  3. daian daniela

    duminică, 20.10.2024 at 19:22

    Minciuni,prost este cine drede si cum nivelul de educatie veste cel care este sunt multi prosti care pun botul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate