Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Salarii mai mari pentru directorii, contabilii și secretarii unităţilor de învăţământ. Cu cât vor crește, în medie, din ianuarie

Publicat

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 18 ianuarie, o hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ. Potrivit reprezentanților Executivului, creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente.

„Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef cu nivel de studii superioare. Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie.

În acest an, pentru director şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36% din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei de Guvern.

Vor primi spor de de suprasolicitare neuropsihică de 10% şi gradație de merit de 25%

„La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente, iar, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit în valoare de 25%”, a mai precizat Mihai Constantin.

Exemple de salarii

„Pentru funcțiile de conducere de director în luna ianuarie 2024 este un salariu de bază minim de 10.590 lei și un salariu de bază maxim de 11.242 lei, diferența între acestea fiind de 652 lei, iar în luna iunie 2024 este un salariu de bază minim de 11.260 lei și un salariu de bază maxim de 11.812 lei, diferența între acestea fiind de 552 lei”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, referindu-se la salariile din învăţâmânt, că acestea vor înregistra, în medie, o creştere peste 50% în perioada iunie 2023 – iunie 2024.

„O să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ.

În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Ligia Deca a explicat că un director de unitate de învăţământ grad I va putea câştiga în iunie 2024 un salariu brut de 11.484 de lei, fără a lua în calcul alte sporuri, iar un director de unitate de învăţământ grad II va ajunge la un salariu brut de 11.812 lei la care se pot adăuga diferite sporuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax