Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salarii mai mari pentru premier și bugetari din cadrul ministerelor Finanțelor și Investițiilor, cu atribuții în PNRR. PROIECT

Publicat

taxe bani euro

Bugetarii din cadrul Ministerului Finanțelor și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cu atribuții în activități ce țin de Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre care și prim-ministrul României, ar putea beneficia în curând de o creștere salarială cuprinsă între 15 și 25%. Măsura este prevăzută într-un proiect de lege care reglementează gestionarea fondurilor europene primite prin PNRR. 

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă a fost adoptat de Senat în data de 9 februarie, iar în prezent se află la Camera Deputaților.

Vezi și Zilele libere legale care cad în weekend ar putea fi acordate în alte zile din săptămână. Noi mini-vacanțe pentru bugetari

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a adus miercuri, 20 aprilie, mai multe amendamente proiectului.

Astfel, „personalul din cadrul Ministerului Finanțelor (…) care exercită în timpul unei luni, în baza fișei postului, atribuții în procesul de elaborare, avizare, implementare, monitorizare și raportare a măsurilor/reformelor/proiectelor prevăzute în PNRR, precum și de reprezentare în fața instanțelor naționale în litigiile aferente acestora sau alte atribuții specifice implementării PNRR, beneficiază de majorarea salariilor de bază cu 25%”.

De asemenea, „personalul din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (…), care exercită atribuții, în baza fișei postului, în procesul de elaborare, avizare, implementare, monitorizare și raportare a reformelor și investițiilor prevăzute în PNRR sau care contribuie la îndeplinirea atribuțiilor specifice în legătură cu PNRR precum și personalul structurii de specialitate (…) beneficiază de majorarea salariilor de bază cu 15%”.

Pentru calitate sa de coordonator al procesului de negociere pentru aprobarea/modificarea PNRR și președinte al Comitetului interministerial de coordonare a programului, primul ministru Nicolae Ciucă va primi o majorare salarială de 15%.

Proiectul de lege a fost avizat favorabil pentru adoptare, fiind înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

sursa: cdep.ro, avocatnet.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 21.04.2022 at 22:36

    Eu nu înţeleg, ăştia lucrează mai multe ore ? Că programul de muncă este de opt ore. Pentru ce 25% ? Ce scriu ăia sunt baliverne.

  2. Cetatean loial

    joi, 21.04.2022 at 23:51

    meritati, la mai mare!
    „prostimea” traieste cu 1500 de lei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax