Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii mai mici pentru unii angajați din Educație, după aplicarea ordonanței de corectare a salariilor din sistemul bugetar

Publicat

clasa goala

sala de clasa goalaSalariile unor angajați din Educație au scăzut cu sume cuprinse între 200 și 800 de lei după ce a fost aplicată ordonanța de corectare a salariilor din sistemul bugetar. Printre cei mai afectați se numără directorii de școli, care pierd 800 de lei dacă instituția are mai puțin de 35 de clase. Potrivit postului de știri Digi24, sindicaliștii au discutat vineri cu ministrul Educației, iar Mircea Dumitru spune că nu știe de unde au apărut aceste probleme în modul de calcul, dar că va încerca să le rezolve.

Digi24 prezintă cazul unui contabil la o școală din Iași. Are studii superioare și o funcție de conducere pentru care primea până acum un salariu de 3.676 de lei. În urma corecțiilor stabilite de guvern, venitul i se va diminua cu 876 de lei. „Mai mic ca acum nu am avut nici când ne-a tăiat Guvernul Boc sumele. Deci când ne-a luat un sfert din salariu nu a fost atât de mic cum rămâne acum”, spune Gherghina Manoliu, contabil șef la Școala „Alexandru Vlahuță” din Iași.

În aceeași situație se află și contabilii-șefi care sunt nevoiti să-și facă singuri documentele de diminuare a salariilor. De altfel, în câteva județe, contabilii-șefi refuză să încheie statele de plată pentru salariile lunii august până când situația nu se va rezolva. Amenințări vin și de la sindicaliști, care spun că vor declanșa proteste chiar din prima zi a noului an școlar, mai relatează Digi24.

Sindicaliștii susțin că la negocierile pe tema ordonanței salarizării li s-a promis că niciun salariu din educație nu va scădea. „Diminuările salariale sunt, în medie, de 400 de lei de persoană. Putem spune că în situația aceasta sunt aproximativ 2.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar. Directroul pierde în jur de 780 de lei la salariu, dispare indemnizația de conducere pentru secretar și pentru contabilă”, spune sindicalistul Marius Nistor.

Reprezentanții Ministerului Educatiei spun și ei că ordonanța trebuie modificată. ”Într-adevăr sunt situații generate de aceste modificări, situatii nefericite de altfel. Vom face toate demersurile necesare astfel ca împreună cu celelalte ministere, și mă refer aici la Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, să identificăm soluțiile astfel încât chiar din luna aceasta lucrurile să poată fi corectate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Mirabela Amarandei.

sursa: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax