Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salarii NESIMȚITE la stat. Peste 13.000 de lei pe lună pentru șefii instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba

Publicat

salarii institutii

Noile salarii de bază, propuse pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba, vor fi votate de consilierii județeni în câteva zile. Sumele pe care le vor încasa lunar directorii acestor instituții sunt imense pentru standardele locale, incomparabil mai mari decât cele pe care le încasează managerii din sectorul privat, la nivelul firmelor de succes ale județului. Salarii brute de peste 13.000 de lei pentru directori și contabili șefi care ”valorează” echivalentul a 2.000 de euro pe lună… este tabloul administrativ al zilei. salarii evidenta persoanelor Directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba va avea un salariu brut lunar de 13.775 de lei, adjunctul său 12.065 de lei, iar un șef serviciu în cadrul instituției va ajunge la peste 9.000 de lei.

Directorul Centrului pentru Cultură ”Augustin Bena” va avea salariul de bază de 10.735 de lei, în timp ce postul de contabil șef este răsplătit cu 9.918 de lei, din care acesta știe cu siguranță să își calculeze netul. Un șef de serviciu are 8.265 de lei iar un șef de birou, 7.429 lei.

În cadrul aceleiași instituții, un inspector debutant are salariul de bază de 2.793 de lei și în funcție de grad poate ajunge la 3.990 de lei. Cel mai mic slariu, 2.050 de lei, este cel al unui muncitor necalificat, fără sporuri.

”În oglindă” cu salariile de la ”Augustin Bena”, sunt și salariile angajaților Muzeului Național al Unirii. Aceleași sume, pentru aceleași funcții. Directorul muzeului va avea salariul de bază de 10.735 de lei, contabilul șef și directorul adjunct 9.918 de lei, iar un șef de serviciu, 8.265.

Mult mai mari sunt salariile șefilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Directorul va avea un salariu de bază de 13.775 de lei, iar adjunctul său de 12.065 de lei. Directorul executiv va câștiga 11.970, iar directorul executiv adjunct 11.571 de lei. Nici postul de șef serviciu în cadrul instituției, nu este de lepădat: 9.082 de lei. Aceste sume sunt aceleași și în cazul personalului contractual, adică pentru aceleași posturi, aceleași sume. Funcțiile de execuție sunt plătite cu sume brute cuprinse între 2.394 și 4.902.

La Salvamont Alba, directorul va avea un slariu brut de 10.735 de lei, iar contabilul șef 9.918. Un șef serviciu are și el un salariu de bază de 8.265 de lei.

La Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, funcția de director valorează 10.735 de lei pe lună, contabilul șef va avea 9.918 lei, iar un șef serviciu 8.265 de lei. Restul salariilor din cadrul acestei instituții sunt ceva mai mici și se învârt în jurul a 2-3.000 de lei pe lună. Situația se prezintă exact la fel și în cazul bibliotecii  ”Lucian Blaga” din Alba Iulia. Direcotorul are un salariu brut de 10.735 de lei pe lună, restul funcțiilor de conducere fiind plătite exact la fel ca și în cazul teatrului de păpuși.

Salariile vor fi votate în viitoarea ședință a Consiliului Județean Alba. În documentele instituției, motivația nivelului ridicat al salariilor ține deaplicarea unei legi la nivel național care a făcut să explodeze salariile din sistemul de stat în raport cu cele din mediul privat.

”Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare”, sună o parte din expunerea de motive complicată, anexată la dosarul de ședință înaintat consilierilor județeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. MOLNAR ATTILA

    marți, 23.10.2018 at 09:27

    NESIMTIRE TOTALA.Dupa 41 ani munca pntru ROMANIA, si 17 ani scoala i-ti scoat ochii, cu 2000 ron pensie.PNTRU NOI NU SUNT BANI NICI CE AM CONTRIBUIT IN 41 ANI, PLUS MUNCA SANABATA, MUNCA VOLUNTARA ETC.Rusine totala acest capitalizm.

  2. Milu

    marți, 23.10.2018 at 13:04

    Nu-i de mirare ca toate posturile de la stat sunt „pe bune”. Ramane de vazut si fiul lui Hava daca va lua postul la Curtea de Conturi. Ca probabil numai „competenta” ii ajuta sa fie admisi in functii publice. Despre politica, nu spunem nimic. Despre interventii si maini care se spala reciproc, nici atat. Nu-i de mirare, ca in tara asta cine are putere sociala isi face si randuiala dupa cum vor muchii lui.

  3. pilu

    marți, 23.10.2018 at 16:41

    Oare cati salariati au cei din directiile respective de neaparat ar trebui 4 directori. Cred ca astia fac cu schimbul. Vin la serviciu o data la 4 zile ca n-au ce lucra si atunci se vaita ce greu le este.
    Pentru Milu.
    Nu te lega de odraslele mai marilor vremii, ca daca vrea postul tau in 2 zile esti aut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax