Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariile angajaților APIA au scăzut, în ianuarie, cu până la 1.300 de lei, după transferul contribuțiilor

Publicat

apia alba iulia

Salariile angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au scăzut, în ianuarie, chiar și cu 1.300 de lei, față de luna decembrie, după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, potrivit Digi24.

Zeci de mii de bugetari au primit salarii mai mici, după aplicarea revoluţiei fiscale şi a noii legi a salarizării. Ministrul Muncii susţine că ar fi vorba doar despre 3% dintre angajaţii din sistemul bugetar. Sindicatele au calculat însă că efectele se extind la cel puţin 25% dintre angajaţii statului.

Fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, calculase anul trecut că, după ce vor fi transferate contribuţiile sociale, angajaţii urmau să câştige cu 3 lei mai mult. Avem astăzi un exemplu concret. Un angajat al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură a primit, pentru luna ianuarie, cu aproape o mie de lei mai puţin decât în decembrie.

Transferul contribuțiilor le-a adus angajaților APIA salarii mai mici chiar și cu 1.300 de lei. Este vorba despre unii dintre șefii de birouri. În cazul consilierilor superiori, salariile au scăzut cu 300 de lei față de anul trecut. În aceste condiții, angajații APIA spun că vor depune contestații la centrul județean și sunt hotărâți să dea Guvernul în judecată.

O altă nemulțumire este legată de legea 153 care, după ce a intrat în vigoare, salariații din teritoriu sunt plătiți după o altă grilă față de cei din aparatul central, ceea ce, în opinia sindicaliștilor, este o discriminare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax