Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SALARIILE de la Spitalul Judeţean Alba, pentru personal contractual, la aprobat în CJ. Se aplică din iunie

Publicat

spital alba

Salariile de bază pentru personalul contractual de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba intră la aprobat în şedinţa CJ Alba de joi. Potrivit propunerii, suma aferentă funcţiei de şef de secţie este de aproape 8.000 de lei lunar, inclusiv sporul de muncă maxim. Pentru funcţia de contabil, de exemplu, nivelul maxim al salariului de bază este de 4.579 lei.

În 7 iunie, la spital au avut loc consultări cu organizaţia sindicală din unitate, pentru stabilirea salariilor de bază. În 13 iunie, prin adresă înregistrată la CJ Alba, Spitalul Judeţean Alba a confirmat că, în ceea ce priveşte cheltuielile de personal rezultate, acestea se vor suporta din veniturile spitalului, exceptând sumele alocate de la bugetul judeţului. Potrivit documentaţiei, propunerea din proiectul de hotărâre a fost prezentată și reprezentanților salariaților, urmând a fi aplicată pe baza legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, dar şi ținându-se cont de criteriile generale precum: cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă, incompatibilităţi şi regimuri speciale.

Potrivit art. 7 lit. a din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, „salariul de bază reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul plătit din fonduri publice, corespunzător funcţiei, gradului/treptei profesionale, gradaţiei, vechimii în specialitate”, iar potrivit lit. e „salariul lunar cuprinde salariul de bază … compensaţiile, indemnizaţiile, sporurile, adaosurile, primele, premiile, precum şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare corespunzătoare fiecărei categorii de personal din sectorul bugetar.

Conform art. 11 alin. 1 din legea sus-menţionată „… salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a … consiliului judeţean …”, urmând ca sporurile și celelalte componente ale salariului lunar să fie stabilite de către ordonatorul de credite, inclusiv cu respectarea prevederilor din lege prin care ”… pentru instituţiile din sistemul sanitar …, suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, … şi a indemnizaţiilor lunare, după caz”

Potrivit art. 10 din legea sus-menţionată, salariile de bază sunt diferenţiate pe funcţii, grade/trepte şi gradaţii. Fiecărei funcţii, fiecărui grad/treaptă profesională îi corespund 5 gradaţii, corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă, cu excepţia funcţiilor de conducere entru care gradaţia este inclusă în salariul de bază.

Tranşele de vechime în muncă în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii, precum şi otele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condiţiilor de trecere în gradaţie şi incluse în acesta, sunt următoarele:

a) gradaţia 1 – de la 3 ani la 5 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază

b) gradaţia 2 – de la 5 ani la 10 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază

c) gradaţia 3 – de la 10 ani la 15 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază

d) gradaţia 4 – de la 15 ani la 20 de ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază

e) gradaţia 5 – peste 20 de ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.

Astfel, în proiectul de hotărâre, salariile de bază prevăzute pentru funcțiile de execuție sunt la gradaţia 0, iar cele prevăzute pentru funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Prin urmare, începând cu luna iunie 2018, se stabilesc salariile de bază pentru personalul contractual din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, astfel:

Funcții de conducere:

Şef serviciu, şef secţie – 7987 lei

Şef birou, şef atelier, şef laborator, şef oficiu – 7417 lei

(salariile de bază prevăzute pentru funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim)

Funcţii de execuţie pe grade și trepte profesionale

Auditor:

– gradul I A: 5.036 lei

– gradul I: 4.535 lei

– gradul II: 4.034 lei

Consilier, expert, inspector de specialitate, revizor, contabil, arhitect, referent de specialitate, inspector, casier

– gradul I A: 4.579 lei

– gradul I: 4.123 lei

– gradul II: 3.667 lei

– debutant: 3.192 lei

Consilier juridic

– gradul I A: 4.579 lei

– gradul I: 4.123 lei

– gradul II: 3.667 lei

– debutant: 3.192 lei

Tehnician-economist, secretar superior, interpret relaţii, interpret profesional, conductor arhitect, inspector, referent, subinginer, arhivist

– gradul I A: 3.914 lei

– gradul I: 3.553 lei

– gradul II: 3.173 lei

– debutant: 2.793 lei

Referent, inspector, arhivar, referent casier (studii medii):

– gradul IA: 2.850 lei

– gradul I: 2.698 lei

– gradul II: 2.565 lei

– debutant: 2.394 lei

Agent agricol (studii medii):

– gradul I: 2.698 lei

– gradul II (studii medii, generale): 2.565 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.394 lei

Stenodactilograf, secretardactilograf, dactilograf:

– gradul IA: 2.774 lei

– gradul I (studii medii, generale): 2.603 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.432 lei

Secretar

– studii medii, generale: 2.603 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.432 lei

Administrator (studii medii):

– gradul I: 2.774 lei

– gradul II: 2.603 lei

Şef depozit

– gradul I: 3.040 lei

– gradul II: 2.774 lei

Casier, magaziner (studii medii, generale):

– 2.774 lei

– debutant: 2.603 lei

Şef formaţie pază/pompieri (studii medii, generale): 2.603 lei

Portar, paznic, pompier, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier (studii medii, generale): 2.432 lei

Bucătar, lenjereasă (studii medii, generale): 2.432 lei

Îngrijitor (studii medii, generale): 2.432 lei

– debutant: 1.900 lei

Maistru (studii medii, generale):

– gradul I: 3.040 lei

– gradul II: 2.774 lei

Şofer (studii medii, generale):

– gradul I: 2.774 lei

– gradul II: 2.432 lei

Muncitor calificat (studii medii, generale):

– gradul I: 2.774 lei

– gradul II: 2.603 lei

– gradul III: 2.432 lei

– gradul IV: 2.280 lei

Muncitor necalificat (studii medii, generale):

– gradul I: 2.147 lei

– gradul II (fără sporuri): 1.900 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax