Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salariile de lux ale funcționarilor din subordinea Consiliului Județean Alba, aprobate. Consilierii PSD, împotrivă

sediu Consiliu Judetean Alba

Publicat

Noile salarii de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba, au fost votate de consilierii județeni, cu excepția celor ai PSD și a unui consilier județean al PMP, care s-a abținut. Sumele pe care le vor încasa lunar directorii acestor instituții sunt imense. Este vorba despre salarii brute de peste 13.000 de lei pentru directori și contabili șefi din unele instituții. Consilierii județeni ai PSD uită totuși că partidul pe care îl reprezintă a generat aceste creșteri salariale și a generat o discrepanță majoră între salariile din mediul privat și cele de la stat.

salarii evidenta persoanelor Directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba va avea un salariu brut lunar de 13.775 de lei, adjunctul său 12.065 de lei, iar un șef serviciu în cadrul instituției va ajunge la peste 9.000 de lei.

Directorul Centrului pentru Cultură ”Augustin Bena” va avea salariul de bază de 10.735 de lei, în timp ce postul de contabil șef este răsplătit cu 9.918 de lei, din care acesta știe cu siguranță să își calculeze netul. Un șef de serviciu are 8.265 de lei iar un șef de birou, 7.429 lei.

În cadrul aceleiași instituții, un inspector debutant are salariul de bază de 2.793 de lei și în funcție de grad poate ajunge la 3.990 de lei. Cel mai mic slariu, 2.050 de lei, este cel al unui muncitor necalificat, fără sporuri.

Mult mai mari sunt salariile șefilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Directorul va avea un salariu de bază de 13.775 de lei, iar adjunctul său de 12.065 de lei. Directorul executiv va câștiga 11.970, iar directorul executiv adjunct 11.571 de lei. Nici postul de șef serviciu în cadrul instituției, nu este de lepădat: 9.082 de lei. Aceste sume sunt aceleași și în cazul personalului contractual, adică pentru aceleași posturi, aceleași sume. Funcțiile de execuție sunt plătite cu sume brute cuprinse între 2.394 și 4.902.

La Salvamont Alba, directorul va avea un slariu brut de 10.735 de lei, iar contabilul șef 9.918. Un șef serviciu are și el un salariu de bază de 8.265 de lei.

La Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, funcția de director valorează 10.735 de lei pe lună, contabilul șef va avea 9.918 lei, iar un șef serviciu 8.265 de lei. Restul salariilor din cadrul acestei instituții sunt ceva mai mici și se învârt în jurul a 2-3.000 de lei pe lună.

”Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare”, sună o parte din expunerea de motive complicată, anexată la dosarul de ședință înaintat consilierilor județeni.

În cazul bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, directorul instituției spune că salariul său este cu mult mai mic față de cel votat de consilieri pentru că angajații bibliotecii se încadrează într-o altă anexă a legii provind salarizarea fucționarilor publici.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate