Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariile din învăţământ NU se dau înainte de Paște, ci în 14 aprilie. Softul de recalculare n-a funcționat

Publicat

profesori

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că salariile din învăţământ aferente lunii martie vor fi plătite în data de 13 aprilie, timpul fiind necesar pentru întocmirea documentelor contabile, cu atât mai mult cu cât de la 1 martie 2018 trebuie aplicate majorări salariale.

Potrivit MEN, pentru toate unităţile aflate în subordine, finanţate de la bugetul de stat, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară, .

„Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare şi cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unităţi de învăţământ şi de salariaţi”, arată MEN.

Reprezentanţii MInisterului afirmă că, una aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018.

„Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata”, mai anunţă MEN.

Astfel, având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Explicaţii pentru faptul că profesorii nu vor încasa salariile săptămâna aceasta au venit şi de la fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu: programul de recalculare n-a funcţionat, în condiţiile în care lefurile cadrelor didactice ar fi trebuit majorate de luna aceasta.

Ecaterina Andronescu: „Am vorbit azi şi cu ministrul de Finanţe, domnia sa explica faptul că ministerul Educaţiei nu şi-a planificat plata în avans a salariilor şi este normal să-ţi planifici. Mi se pare de la ministerul Educaţiei, ştirile sunt că EduSal n-a funcţionat, programul de recalculare a salariilor n-a functionat şi n-au reuşit să ducă la bun sfârşit calculul salariilor pe actualele măriri.

Din păcate, aici suntem. Poate că merita să găsească o formulă să fi dat salariile în avans nemărite şi se măreau de luna următoare. Oricum este extrem de neplăcut pentru că în învăţământ salariile sunt mici, sărbătorile sunt costisitoare şi mă simt extrem de inconfortabilă pentru acest moment”.

VEZI:  URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Surse: news.ro, digi24.ro, economica.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax