Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

SALARIILE din PRIMĂRIA BLAJ: De la 1.553 lei la 9.367 lei. Cât câștigă un șofer sau un consilier juridic

avatar

Publicat

Colaj Blaj

12.350 lei, 9.367 lei, 5.681 lei, sunt trei exemple de salarii din cadrul aparatului administrativ al Primăriei Blaj. Ele aparțin primarului de municipiu, directorului executiv din cadrul primăriei și al contabilului șef al grupului sportiv municipal. La polul opus găsim un polițist local cu un salariu de încadrare de 1.500 lei sau un bibliotecar începător cu 1.553 lei. Față de restul primăriilor din județ pe site-ul oficial al municipiului Blaj au fost publicate chiar și numele angajaților și salariul de bază la care ajung lunar.  Un exercițiu de transparență nemaintâlnit în administrația locală din Alba.

Primăria Blaj a publicat pe site-ul oficial al orașului la rubrica „Transparența veniturilor salariale”  indemnizațiile de bază pe care le câștigă funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate al primăriei și a personalului subordonat. Nu mai este nici o surpriză că funcțiile de conducere sunt remunerate cu salarii de bază care depășesc 5.000 lei la care se adaugă sporuri venite din implementarea unor proiecte pe fonduri europene nerambursabile și tichete de vacanță. Munca de jos ajunge până la un salariu de bază de 1.500 lei, 1.553 lei, indemnizații aparținând bibliotecarilor, îngrijitorilor sau unor categorii de polițiști locali.

Publicarea listei vine ca urmare a intrării în vigoare a legii 153/2017, lege care prevede că instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să afișeze aceste informații de transparență a veniturilor, altfel vor putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Competența privind sancționarea celor care nu respectă legea intră în atribuțiile Inspecții Muncii.

„Toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an şi vor menţine publicate, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice”, stabilește legea salarizării unitare.

Din vasta lista a salariilor de bază lunare plătite din banii publici menționăm:

Două funcții de demnitate publică a primarului și viceprimarului plătite cu 12.350 lei, respectiv 10.45 lei.

Din cadrul funcțiilor de execuții amintim: auditor 6.536 lei, inspector principal 5.681 lei, șef birou 6.764 lei, șofer 3.610 lei în timp ce un consilier juridic după patru ani de studii câștigă o indemnizație lunară de 2.932 lei.

În cadrul muzeului de istorie ”Augustin Bunea” regăsim salarii de bază în valoare de 2.683 lei pentru conservatori, 2.233 lei îngrijitori, iar un muzeograf și un restaurator câștigă 3.724 lei.

Un consultant cultural în cadrul bibliotecii municipale câștigă lunar 2.556 lei, iar un bibliotecar începător ajunge la 1.553 lei.

Polițiștii locali ajung și la salarii de 5.681 lei pe lună, 3.534 lei, cel mai mic fiind de 1.500 lei.

Directorul Clubului Sportiv Municipal de Volei câștigă 6.784 lei, contabilul șef 5.681 lei iar referentul casier 3.078 lei pe lună.

Afișăm mai jos lista completă a salariilor plătite din banii publici ai aparatului de specialitate și a personalului auxiliar a primăriei Blaj:

Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    Bianca Molnar

    luni, 16.04.2018 la 14:46

    Ce inseamna „inspec. specealitate”? In ce limba este?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Turişti răniţi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu. Au suferit fracturi la membre

avatar

Publicat

smurd

Doi turiști au fost răniți sâmbătă pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, unul cu fractură la un picior, iar celălalt la umăr. „La punctul de lucru SMURD Șureanu în cursul zilei de astăzi au fost înregistrate 2 intervenții. Un pacient cu fractură tibie stângă, care a fost predat echipajului SMURD Sebeș (sosit la întâlnire […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse, decizie a Curții Constituționale

avatar

Publicat

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse. Curtea Constituţională a considerat întemeiate argumentele agenţilor şi anume că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele. Modificările aduse sunt contrare și prevederilor din Constituție privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică. Se consideră că obligativitatea acestei presemnalizări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi în Munții Șureanu. S-a fotografiat cu turiștii

avatar

Publicat

Iohannis la schi

Nu mai este o noutate că președintele Klaus Iohannis este un pasionat al sporturilor de iarnă, în special al schiului, și nu ratează nici o ocazie de a ajunge pe pârtie la Domeniul Schiabil Șureanu. Adepții acestei zone se întâlnesc cu el destul de des. Așa s-a întâmplat și sâmbătă când președintele a fost din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

avatar

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate