Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

SALARIILE din PRIMĂRIA BLAJ: De la 1.553 lei la 9.367 lei. Cât câștigă un șofer sau un consilier juridic

avatar

Publicat

Colaj Blaj

12.350 lei, 9.367 lei, 5.681 lei, sunt trei exemple de salarii din cadrul aparatului administrativ al Primăriei Blaj. Ele aparțin primarului de municipiu, directorului executiv din cadrul primăriei și al contabilului șef al grupului sportiv municipal. La polul opus găsim un polițist local cu un salariu de încadrare de 1.500 lei sau un bibliotecar începător cu 1.553 lei. Față de restul primăriilor din județ pe site-ul oficial al municipiului Blaj au fost publicate chiar și numele angajaților și salariul de bază la care ajung lunar.  Un exercițiu de transparență nemaintâlnit în administrația locală din Alba.

Primăria Blaj a publicat pe site-ul oficial al orașului la rubrica „Transparența veniturilor salariale”  indemnizațiile de bază pe care le câștigă funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate al primăriei și a personalului subordonat. Nu mai este nici o surpriză că funcțiile de conducere sunt remunerate cu salarii de bază care depășesc 5.000 lei la care se adaugă sporuri venite din implementarea unor proiecte pe fonduri europene nerambursabile și tichete de vacanță. Munca de jos ajunge până la un salariu de bază de 1.500 lei, 1.553 lei, indemnizații aparținând bibliotecarilor, îngrijitorilor sau unor categorii de polițiști locali.

Publicarea listei vine ca urmare a intrării în vigoare a legii 153/2017, lege care prevede că instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să afișeze aceste informații de transparență a veniturilor, altfel vor putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Competența privind sancționarea celor care nu respectă legea intră în atribuțiile Inspecții Muncii.

„Toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an şi vor menţine publicate, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice”, stabilește legea salarizării unitare.

Din vasta lista a salariilor de bază lunare plătite din banii publici menționăm:

Două funcții de demnitate publică a primarului și viceprimarului plătite cu 12.350 lei, respectiv 10.45 lei.

Din cadrul funcțiilor de execuții amintim: auditor 6.536 lei, inspector principal 5.681 lei, șef birou 6.764 lei, șofer 3.610 lei în timp ce un consilier juridic după patru ani de studii câștigă o indemnizație lunară de 2.932 lei.

În cadrul muzeului de istorie ”Augustin Bunea” regăsim salarii de bază în valoare de 2.683 lei pentru conservatori, 2.233 lei îngrijitori, iar un muzeograf și un restaurator câștigă 3.724 lei.

Un consultant cultural în cadrul bibliotecii municipale câștigă lunar 2.556 lei, iar un bibliotecar începător ajunge la 1.553 lei.

Polițiștii locali ajung și la salarii de 5.681 lei pe lună, 3.534 lei, cel mai mic fiind de 1.500 lei.

Directorul Clubului Sportiv Municipal de Volei câștigă 6.784 lei, contabilul șef 5.681 lei iar referentul casier 3.078 lei pe lună.

Afișăm mai jos lista completă a salariilor plătite din banii publici ai aparatului de specialitate și a personalului auxiliar a primăriei Blaj:

Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj Salarii Blaj

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    Bianca Molnar

    luni, 16.04.2018 la 14:46

    Ce inseamna „inspec. specealitate”? In ce limba este?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate