Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

SALARIILE din PRIMĂRIA OCNA MUREȘ: Cât câștigă secretarul, viceprimarul și primarul Silviu Vințeler

avatar

Publicat

Publicitate
salarii ocna mures

Salariile angajaților din Primăria Ocna Mureș au fost postate pe site-ul oficial al instituției, însă nu la termenul prevăzut de lege și bine „pitite” de ochii cetățenilor care plătesc miile de lei care ajung pe cardurile funcționarilor din administrația locală, prin impozite si taxe. Nici nu e de mirare că abia găsești lista pentru că la economia dezastroasă a orașului și la salariile medii ale cetățenilor, oamenii s-ar putea revolta să vadă discrepanța enormă de salarizare între un muncitor necalificat la bandă și unul care aparține sistemului bugetar. 

Primele trei funcții ale orașului sunt remunerate cu 9.177 lei, 9.500 lei și 11.400 lei. Ele aparțin secretarului, viceprimarului și primarului, Silviu Vințeler. În lista postată nu este menționat dacă primăria are angajați care beneficiază de 25% sporuri pentru implementarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile și nici  dacă beneficiază de voucherele cadou pentru vacanță în valoare de 1.450 lei.

În cadrul listei salariilor bune din primăria mai observăm postul de director executiv indemnizat lunar cu 7.866 lei, cel de arhitect șef 7.125 lei, șef serviciu 6.156 lei și un șef de birou cu 5.833 lei.

Un inspector superior cu gradația 5 primește 4.734 lei, un consilier superior 4.734 lei la care se adaugă un spor de 473 lei.
Șoferii cu studii medii câștigă lunar 3.599 lei, iar un bibliotecar 3.483 lei.

Polițiștii locali cu gradația 5 ajung la 4.095 lei la care se adaugă un spor pentru munca de noapte în valoare de 337 lei și indemnizația anuală  de hrană de 996 lei.
5.517 lei câștigă pe lună un medic specialist și 3.385 lei un asistent medical principal.
Muncitorii calificați iau pe lună 2.841 lei iar cei necalificați 2.700 lei.
Lista este încheiată de asistenții personali pentru persoanele cu handicap unde indemnizațiile de bază variază între 2.040 lei și 1.900 lei.

Transparența privind salariile de bază ale angajațiilor primăriei din Ocna Mureș vine în urma intrării în vigoare a legii 153/2017, lege care prevede că instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să afișeze aceste informații de transparență a veniturilor, altfel vor putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Competența privind sancționarea celor care nu respectă legea intră în atribuțiile Inspecții Muncii.

Afișăm mai jos lista completă a personalului plătit de primaria Ocna Mureș:

Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    Pp

    marți, 17.04.2018 la 16:07

    Ma bucur ca scoateti sumele astea la lumina. Sunt banii nostri, pana la urma..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate