Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

SALARIILE din PRIMĂRIA OCNA MUREȘ: Cât câștigă secretarul, viceprimarul și primarul Silviu Vințeler

Publicat

salarii ocna mures

Salariile angajaților din Primăria Ocna Mureș au fost postate pe site-ul oficial al instituției, însă nu la termenul prevăzut de lege și bine „pitite” de ochii cetățenilor care plătesc miile de lei care ajung pe cardurile funcționarilor din administrația locală, prin impozite si taxe. Nici nu e de mirare că abia găsești lista pentru că la economia dezastroasă a orașului și la salariile medii ale cetățenilor, oamenii s-ar putea revolta să vadă discrepanța enormă de salarizare între un muncitor necalificat la bandă și unul care aparține sistemului bugetar. 

Primele trei funcții ale orașului sunt remunerate cu 9.177 lei, 9.500 lei și 11.400 lei. Ele aparțin secretarului, viceprimarului și primarului, Silviu Vințeler. În lista postată nu este menționat dacă primăria are angajați care beneficiază de 25% sporuri pentru implementarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile și nici  dacă beneficiază de voucherele cadou pentru vacanță în valoare de 1.450 lei.

În cadrul listei salariilor bune din primăria mai observăm postul de director executiv indemnizat lunar cu 7.866 lei, cel de arhitect șef 7.125 lei, șef serviciu 6.156 lei și un șef de birou cu 5.833 lei.

Un inspector superior cu gradația 5 primește 4.734 lei, un consilier superior 4.734 lei la care se adaugă un spor de 473 lei.
Șoferii cu studii medii câștigă lunar 3.599 lei, iar un bibliotecar 3.483 lei.

Polițiștii locali cu gradația 5 ajung la 4.095 lei la care se adaugă un spor pentru munca de noapte în valoare de 337 lei și indemnizația anuală  de hrană de 996 lei.
5.517 lei câștigă pe lună un medic specialist și 3.385 lei un asistent medical principal.
Muncitorii calificați iau pe lună 2.841 lei iar cei necalificați 2.700 lei.
Lista este încheiată de asistenții personali pentru persoanele cu handicap unde indemnizațiile de bază variază între 2.040 lei și 1.900 lei.

Transparența privind salariile de bază ale angajațiilor primăriei din Ocna Mureș vine în urma intrării în vigoare a legii 153/2017, lege care prevede că instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să afișeze aceste informații de transparență a veniturilor, altfel vor putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Competența privind sancționarea celor care nu respectă legea intră în atribuțiile Inspecții Muncii.

Afișăm mai jos lista completă a personalului plătit de primaria Ocna Mureș:

Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș Salarii Ocna Mureș


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pp

    marți, 17.04.2018 la 16:07

    Ma bucur ca scoateti sumele astea la lumina. Sunt banii nostri, pana la urma..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Răcire bruscă şi temperaturi sub zero grade noaptea. Prognoza pentru săptămâna 25-31 martie

Publicat

meteo

Vremea se răceşte din nou săptămâna viitoare, chiar dacă va fi cer mai mult senin. Doar luni temperaturile rămân la valori maxime de 19-20 de grade, iar marţi scad brusc la 10-12 grade Celsius şi sub zero grade noaptea. În weekend-ul viitor, se mai încălzeşte, însă doar până la 14-15 grade Celsius. La munte, vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sebeş-Turda: De ce sunt puţine şanse să se circule curând pe A10, Aiud – Alba Iulia. Situaţia din şantier

Publicat

autostrada sebes turda lot 2

Lucrările foarte întârziate de pe Lotul II al Autostrăzii Sebeş-Turda blochează “la mijloc” investiţia. Dacă pe cei aproximativ 30 de kilometri de la Turda până la Aiud se circulă deja pe A10 din vara anului trecut, sunt şanse, din acest an şi pentru lotul 1, de 17 kilometri, de la Sebeş la Sântimbru. Rămâne însă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peste 800 de oameni au participat la Marșul pentru viață de la Alba Iulia

Publicat

mars alba

Peste 800 de tineri, figuri bisericești și familii cu copii au participat duminică la “Marşul pentru viaţă”, organizat de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și de cultele neoprotestante. Deși organizatorii se așteptau ca la marș să participe în jur de 500-600 de persoane, probabil vremea frumoasă de afară a făcut ca participarea să fie şi mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDII de vegetaţie în Blaj, Poiana Aiudului şi Gârbova de Sus. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Alba acţionează, duminică după-amiaza, pentru stingerea a noi incendii de vegetaţie izbucnite în judeţ. Potrivit ISU Alba, în jurul orei 15.50, erau semnalate incendii de vegetatie la Poiana Aiudului, Gârbova de Sus şi Blaj. La Poiana Aiudului, pompierii intervin alături de SVSU Livezile. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate