Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salariile polițiștilor cresc de la 1 ianuarie 2020. Cu cât se majorează veniturile pentru aproximativ 110.000 de angajați ai MAI

Publicat

politisti

Personalul Ministerului Afacerilor Interne vor avea salarii mai mari de la 1 ianuarie 2020. Aproximativ 110.000 de polițiști vor câștiga în plus, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, se arată într-un comunicat MAI.

În urma demersurilor ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și a aprobării prim-ministrului Ludovic Orban, în ședința de Guvern de miercuri, au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii.

Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, pentru aproximativ 110.000 de angajați MAI.

„Totodată, în calitatea sa de senator, Ion Marcel Vela a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensației bănești/ alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax