Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Salariul managerului „Cupru Min”, subiect de discuții aprinse. Suma vehiculată de Guvern ar fi de 10 ori mai mare decât cea reală

Publicat

YouTube video

Salariul managerului „Cupru Min” Abrud a reușit să devină în aceste zile motiv de discuții aprinse atât la nivel local cât și central. După ce Guvernul României a făcut publică miercuri lista pe care se regăsea indemnizația în cuantum lunar de 45.000 de lei ( 10.000 de euro) a directorului „Cuprumin” reacțiile nu au întârziat să apară. Cel care a deținut până acum o lună această funcție, Lucian Vasilache, asigură că salariul încasat de el nu a depășit niciodată 1000 de euro pe lună iar afirmațiile acestuia sunt întărite de cele ale ministrului Economiei Varujan Vosganian: „Salariul directorului „Cupru Min” este aproape de 10 ori mai mic față de suma vehiculată”.

Directorul general al „Cupru Min”  a câştigat, în medie, în perioada ianuarie – aprilie, 4.700 de lei brut, de zece ori mai puţin decât suma vehiculată, iar membrii Consiliului de Administraţie sunt plătiţi cu 10 euro pe şedinţă şi nu cu 1.000 de euro, a declarat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă. Acesta a subliniat că a existat o solicitare de a include o sumă maximală în ultima perioadă a anului pentru a asigura costurile eventualelor negocieri, dar, pentru a ajunge la stabilirea salariului pentru un eventual manager privat trebuie negocieri, înseamnă mandat pentru AGA şi Consiliul de Administraţie, apoi aprobare.

Afirmațiile ministrului sunt confirmate și de fostul director al „Cupru Min” Abrud, Lucian Vasilache care a transmis presei, prin vocea vicepreședintelui CJ Alba, că suma vehiclată de Guvern este total greșită: „Dânsul apărea pe listă cu un salariu de 10.000 de euro dar ne-a pus la dispoziție fluturașul de salariu și este vorba despre o leafă de 1000 de euro. Renumenația membrului în Consiliul de Administrație este de 47 de lei și un profit de 2,2 milioane de euro pe primele 4 luni ale acestui an la Cupru Min Abrud. Din punctul domnului Vasilache de vedere este incorect să i se atribuie niște venituri pe care nu le are așa că a dorit să facă aceste precizări” a declarat Florin Roman.

Tot pe acest subiect, Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a mai declarat:

„Salariile de la Cuprumin. Am în faţa mea situaţia pe perioada de la 1 ianuarie până în luna aprilie şi câştigul prognozat pe luna mai. Directorul general are un câştig mediu brut pe întreaga perioadă de 4.700 de lei. Este de aproape zece ori mai mic decât suma vehiculată, iar Consiliul de Administraţie, despre care se spune că obţine 1.000 de euro pe fiecare şedinţă, are un câştig de 10 euro pe şedinţă. Adică, pentru a obţine 1.000 de euro pe lună, Consiliul de Administraţie ar trebui să se întâlnească de trei opri pe zi, dimineaţă, la prânz şi seara, inclusiv în zilele nelucrătoare. Nu vreau să continui această discuţie. Atât vreau să spun: rog ca Ministerul Economiei să fie scos din această discuţie”.

Victor Ponta: Varujan Vosganian, nu e la curent cu situaţia salariilor managerilor din companiile de stat dacă lipseşte de la şedinţe

„Varujan, dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea, este lista făcută de Ministerul de Finanţe. Alea erau propuneri. Dacă sunt salarii mai mici e foarte bine, ideea este să avem o regulă valabilă pentru toţi”, a spus Ponta.

Potrivit datelor furnizate miercuri de Guvern, managerii companiilor CFR Infrastructură, Poşta Română, Electrica, Nuclearelectrica, Cuprumin şi Tarom au cele mai mari indemnizaţii lunare.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax