Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Salariul mediu net de 1.458 lei, la nivel naţional. Acesta a scăzut în luna mai, faţă de aprilie 2011

Publicat

Românii primesc o nouă veste proastă. După scumpirea gazelor naturale, populația a aflat că și salariul mediu net a scăzut, în loc să crească, potrivit așteptărilor.

Astfel, în mai, câștigul mediu net a fost de 1.458 de lei, în scădere cu 2,7%  față de luna aprilie a acestui an, dar în creștere cu 2,1% față de aceeași lună a anului 2010. Această scădere s-a reflectat în majoritatea activităților din sectorul economic. Totodată, s-au diminuat cu 6-8% câștigurile salariale din activitățile de tipărire, industria metalurgică, telecomunicații, silvicultură, exploatare forestieră, producţia de tutun şi extracția de cărbune.

Au existat însă și creşteri ale salariului mediu net în mai, față de luna aprilie. Cele mai concrete exemple sunt în activitătile de tăbăcire și finisare a pieilor, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, activități auxiliare pentru transport și în activitatea de transporturi aeriene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax