Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul mediu net în industria IT a ajuns la peste 6.000 de lei. A crescut cu aproape 20% faţă de anul trecut

Publicat

bani Salariul mediu net în industria IT a ajuns la 6.069 de lei în luna decembrie a anului trecut, în creştere cu aproape 20% faţă de perioada similară din 2015, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, IT-ştii au ajuns să câştige în decembrie de 2,6 ori mai mult decât angajaţii plătiţi cu salariul mediu net pe economie.

La nivelul întregii economii, salariul mediu a crescut cu numai 11% în decembrie 2016 faţă de decembrie 2015, în timp ce în IT creşterea a fost aproape dublă.

În mod surprinzător, creșterile salariale din ultimii ani au făcut ca IT-ul să nu fie chiar cel mai bine plătit sector din economie. Angajaţii din IT sunt depășiți de cei din sectorul „fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului”, care au avut salarii medii nete de 6.120 de lei net.

Creşterea accelerată a salariilor din industria IT a fost generată de extinderea afacerilor din acest sector, dar şi de deficitul mare de candidaţi din această industrie. Potrivit zf.ro, de pe băncile facultăţilor din România ies circa 7.000 de absolvenţi specializaţi în domeniul IT în fiecare an, iar nevoia din piaţă este dublă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax