Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim brut va creşte începând cu anul viitor şi va ajunge până la 900 de lei. Pensiile se vor indexa cu 3,76%

Publicat

Salariul minim brut va fi majorat anul viitor în două etape, respectiv de la 800 lei la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie. Tot începând cu anul viitor pensiile vor fi indexate cu 3,76%.

Premierul, Victor Ponta, a anunţat, luni, concluziile negocierilor dintre Guvern şi FMI cu privire la bugetul de stat pe 2014.

„Am stabilit pentru anul viitor un deficit bugetar de 2,2% din PIB, în scădere faţă de anul acesta, însă un deficit care va fi luat în calcul într-un PIB care anul viitor se consideră că îşi va continua creşterea, cu 2,2%.

Pentru investiţii, am prevăzut sa depăşească 6% din PIB”; a anunţat Ponta.

În privinţa salariului minim, se va lua in calcul creşterea la 850 lei incepând cu 1 ianuarie şi la 900 lei incepând cu 1 iulie.

„Avem şi un fond de creştere a salariilor în domeniul bugetar. Nu va fi o creştere egală. Ci un ţintită pe categorii. Dau ca exemplu: vom continua negocierile pentru a stabili gradul in care vor creştere salriile medicilor rezidenţi, debutantilor si altor categorii pentru care trebuie să luăm, decizii de creştere.

Toate pensiile vor fi indexate cu 3,76%Ţ, a spus Ponta.

 

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax