Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salariul minim european intră în vigoare la 1 iulie în România. Cât va ajunge venitul minim brut pentru angajați

Publicat

Salariul minim european intră în vigoare la 1 iulie în România. Astfel, venitul minim al unui român va crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei (brut). 

Salariul minim european devine obligatoriu pentru toate țările din Uniunea Europeană. Cel mai târziu ar trebui să intre în vigoare în 15 noiembrie. Două milioane de români câștigă în prezent salariul minim pe economie.

Europarlamentarul Corina Creţu a transmis că modificare vine ca urmare a demersurilor membrilor Comisiei pentru afaceri sociale şi a votului Parlamentului European, validat în urmă cu doi ani de Consiliul Uniunii Europene.

„În termeni concreţi, din data de 1 iulie, salariul minim în România va creşte de la 3.300 lei brut la 3.700 lei brut.

Astfel, va fi implementată directiva europeană votată de Parlamentul European în septembrie 2022 care prevede că cei mai săraci angajaţi trebuie să fie plătiţi cu cel puţin jumătate din salariul mediu pe economie, care este de 7.567 lei în anul 2024”, a afirmat aceasta.

Ministerul Muncii deja lucrează la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Odată ce directiva este transpusă, firmele și angajații plătiți cu salariul minim pe economie vor ști care sunt majorările care trebuie aplicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Mihaly Istvan

    joi, 04.04.2024 at 20:04

    Degeaba dacâ impozit 55 la sutâ trebe lâsat din impozit sâ câştigâm mai mult astai problemâ Impozit este foarte mare salarii minim pote sâ fie 5000 lei dacâ Jumâtate Statul îl ia

  2. pantera roz

    joi, 04.04.2024 at 21:08

    Atunci sa vezi concedieri!!!!

  3. Roxi

    joi, 04.04.2024 at 22:01

    3700 lei brut??? asta e salariu european, dobitocilor? sa vi-l bagati undeva!

  4. Alin

    vineri, 05.04.2024 at 07:27

    e chiar circu dracu acum la 3300 brut netul este 2079 iar la 3700 va fi 2217 diferența 138 de lei din 400 de lei brut amaratul rămâne cu 138 de lei nici pâinea pe luna pentru familie nu o acoperă aceasta sumă de mizerie

  5. Zaharia Stefan Petronel

    vineri, 05.04.2024 at 14:28

    Hmmm hotilor minim pe economie in europa e minim 1700 euro din care ramai cu 1500 euro curati in mana pai ia faceti socoteala la catr miluiane de de romani suntem sa opriti 1000 lei adica 200 euro tot nu va ajunge si unde mai pui k in eutopa la sfarsit de an financiar se da inapoi din banii astia opriti al 13 salariu la voi cum sar zice , un minim pe economie la nivel european ar trebui sa fie minim din minim 6 7 mi de lei net bani in mana pe capu de roman asta daca nu scumpiti iar mancarea ca sa fie egal cu zero maririle de care vb ….Huaaaa hotii drequ…..

  6. Maria amalia Bostancioglu

    vineri, 05.04.2024 at 14:45

    sa traiasca ei cu salariu asta !!!ar trebui avocatul poporului sa se sesizeze nu este o renumeratie sau contraprestatie corecta constitutional!!!!????legea prevede un salariu decent pentru trai a ma intretine eu si gospodaria nu sa dorm pe strazi sau sa nu am ce manca eu si familia !!!!doamna avocat unde esti de nu aperi drepturile cetatenolor tai????va dam jos hotilor ca ne ati saracit de tot !!!.unde sunt avocatii din romania unde sunt senatori?????cum sa traiasca bai romanul cu salarii de mizerie nu va este rusine?????nu va este frica de Dumnezeu ca o sa ajungeti mai rau decat noi !!!de luni de zile incerc sa iau legatura cu av poporului dar este de negasit il intreb in slujba cui este al meu ca cetatean sau al statului ca nu mai inteleg ?????dece nu face nimic si nici nu il poti contacta ca se deranjeaza lasa ca patroni se plang ca nu au bani dar genti de mii de euro si luxul pe ce il fac????si vacante nu cumva pe spatele nostru bieti de patronu ?????verififatii la singe inainte cum se putea si acum nu mai pot plăti salarii la angajeati cand un om lucreza de ii da sange pe nad si nu avem beneficii ca voi astia ca stati in fata unui calculator si sunteti obositi da ia munciti si voi nene ca voi ne ingreunati traiul nu ni l usurati poate cei 3700 ron sunt neimpozabili si bonuri masa si sa bage si tichete vacanta ca le impoziteaza si noi nu luam cel putin sa stiu dece dau 10 %pe ele !!!@!asa ca patroni platiti salarii oamenilor decente si ministri statu sa faca bine sa faca legi constitutionale nu contra romanilor!!!!!!!!

  7. NIC

    sâmbătă, 06.04.2024 at 18:26

    Ăsta e salariu? Nici nu vă gândiți ce greu e pentru noi care avem salariu minim pe economie. Dacă din punct de vedere matematic vă gândiți la asemenea sume,de ce nu vă gândiți și logic? Pe lângă alimentație, vestimentație și chirie(pentru cei din orașe) credeți că ajung banii ăștia? Eu nu cred. Deja sunt dezgustat de gândirea voastră parlamentari lacomi ce sunteți

  8. Lavinia

    duminică, 07.04.2024 at 12:23

    Ce am fost si ce am ajuns!!!….Daca statul nu asigura loc de munca omului de rand ,explicati!-mi si mie cum pot oamenii sa traiasca si sa-si plateasca darile la stat…
    2. Cand ai un job prost platit ,cu ce traiesti si cum iti platesti darile la stat!!!…Pai daca tu,Statule,nu imi oferi loc de munca in meseria mea,si nici nu ma califici in alta meserie de care ai nevoie,cum dracului vrei sa faci ca tara asta sa prospere???…Vinzi toate bogatiile acestei tari si le cumperi cu bani mai multi de unde au vandut!!!!CARE ESTE INTERESUL???? VREI SA VINZI TOT?VINDE DRACULUI TOT SI GATA!!!…DACA VINZI,SI TU VEI FACE PARTE DIN POPULATIA ALTUI POPOR SI O SA TREBUIASCA SA RESPECTI LEGILE TARII!!…CAT DE PROST POTI FI SA FACI ASEMENEA LUCRURI????ORI ESTE CEVA CEACE NOI NU STIM!!!!🤔

  9. maria lapuste

    duminică, 07.04.2024 at 13:09

    Doamneee,unde s-a ajuns! In mana cat primeste?
    Poti trai cu acesti bani cu 3 copii?
    Rusineeee!

  10. Marian

    luni, 08.04.2024 at 00:28

    Și din ăștia iau bugetarii să poată trăi bine ei, sa și plimbe amantele și petardele de plozi, mai bine de jumătate. Normal că jegurilor astea le convine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax