Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Salariul minim net – 500 de euro, salariul mediu – 1.000 de euro: Reacția ministrului Economiei despre țintele anunțate de Ciolacu

Publicat

Vom stimula munca și vom încuraja românii să rămână în țară a spus Marcel Ciolacu, noul prim ministru al României la prezentarea programului de guvernare. Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net.

”Avem un program prin care vom reduce treptat impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii. În paralel, vom demara discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea consistentă a salariului minim.

Ministrul Economiei spune ca salariul minim de 500 de euro este o țintă realizabilă

Una dintre țintele programului de guvernare a Cabinetului Ciolacu este aceea ca fiecare salariat să aibă 500 de euro salariul minim net, până la începutul anului 2025. Întrebat despre acestă țintă, ministrul Economiei, Radu Oprea, susține că este una realizabilă.

Radu Oprea a fost întrebat despre salariul de 500 de euro, din programul de guvernare al Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

„Ținta este ca fiecare salariat din România să aibă net minim 500 de euro, salariul mediu 1.000 de euro, până la începutul anului 2025”, a răspuns ministrul Economiei.

Potrivit acestuia, de fiecare dată când s-a discutat despre creșterea salariului minim, întrebările au fost puse au fost dacă IMM-urile pot face față acestor creșteri, iar timpul a arătat că acest lucru s-a întâmplat și „toți indicatorii economici au crescut”.

„Mediul antreprenorial știe astăzi foarte bine că reținerea forței de muncă calificate în România este una dintre marile provocări pe care le au în față și creșterea salariului minim pe economie este una dintre variante”, a mai spus Oprea.

Programul de guvernare anunțat de Guvernul Ciolacu cuprinde şi obiective care pot fi atinse până în 2025

• La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă şi cu un copil în întreţinere nu va câştiga mai puţin de 500 euro net lunar.

• La 1 ianuarie 2025, niciun tânăr cu vârsta < 26 de ani, angajat cu normă întreagă în România, nu va câştiga mai puţin de 500 euro net lunar.

• La 1 ianuarie 2025, peste 1,5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 euro net.

• La 1 ianuarie 2025, câştigul salarial mediu net în România va depăşi 1.000 euro net.

Principalele obiective ale Guvernului Ciolacu din Programul de Guvernare

Marcel Ciolacu susţine că noul Executiv va avea trei obiective principale:

  • reducerea inflaţiei pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor
  • recalibrarea financiară a unor sisteme publice vitale precum Educaţia şi Sănătatea
  • creşterea investiţiilor publice şi private folosind masiv fondurile europene

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax