Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salariul minim și pensiile sunt foarte mici în România: Declarațiile ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ce precizări a mai făcut

Publicat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferință de presă că pensiile și salariul minim sunt foarte mici în România. Mai mult de atât, aceasta a declarat că nivelul sărăciei este îngrijiorător. 

De asemenea, aceasta a mai declarat că mai mult de jumătate dintre pensionarii din România au o pensie sub pensia medie, iar pentru persoanele care trăiesc din ajutor social nu sunt de ajuns doar banii primiți, ci au nevoie de servicii sociale integrate. 

În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială; avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie. Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască într-un mod decent”, a declarat Raluca Turcan vineri, la Râmnicu Vâlcea.

Ea a vorbit și despre persoanele care au nevoie de asistență socială, spunând că, în urma unei analize, a constatat că există „categorii întregi de oameni care nu s-au aflat ani la rând pe radarul autorităților”. Raluca Turcan a mai arătat că și intervenția statului în acest domeniu a fost deficitară, pentru că „s-a constatat că numai o sumă de bani nu este suficientă pentru oamenii în nevoie”.

„Cei mai vulnerabili dintre vulnerabili sunt vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale sau familiile cu mulți copii aflate în asistență socială. Pentru fiecare din acești oameni aflați în asistență socială o sumă de bani nu mai este suficientă”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a arătat că în România se află 413.000 de beneficiari de ajutor social, iar serviciile sociale trebuie să fie integrate: asistență socială, consiliere școlară, consiliere psiho-pedagogică, asisteță la domiciliu.

sursă: digi24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Elena

  sâmbătă, 24.04.2021 at 08:06

  Pe asistatii sociali care sunt cat de cat sanatosi, pune-i doamna ministru la munca. Astia daca mai au si vreo 3 copii, primesc mai mult decat un pensionar care a muncit intre 30-35 de ani.

 2. Sed

  sâmbătă, 24.04.2021 at 09:51

  Dna Turcan Raluca de ce sunt salariile mici? Pentru ca statul roman iti ia aproape 50% taxe..
  Platim la sanatate, la pensie…. Spitalele sunt VARZA, medicamentele le cumparam… De ce platim atatia bani?
  Lasati vrajeala ca nu toti su tem prosti cum ne considerati.

 3. Rammstein

  sâmbătă, 24.04.2021 at 14:53

  Hopa ,bună dimineața doamnă, v-ați trezit??..ceva mișcare pe bandă, un croisant, o cafea,o biscuite..!!..vorba bibanului…a constata nu trebuia sa fi ministru,asta o știm și noi..problema e cum faceti voi ăștia galbeni ca turta de ceara, să dati bani la pensii??.daca va doare atât de mult de amărății ăștia, sau așteptați să crape cu pandemia…cât poți fi de cinică vrăjitoarea lui pușkin!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax