Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Salariul minim va crește la 3.000 de lei în următorii 5 ani. Doar două țări din UE sunt în urma României la acest capitol

bani

Publicat

Salariul minim în România va ajunge la 3.000 de lei în următorii 5 ani, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Acesta a vorbit despre eliminarea discrepanței existente între salariul minim din construcții și salariul minim în general.

Întrebat de jurnaliști cum va fi posibil acest lucru, Ghinea a răspuns: „Nu uitați că avem cea mai mare creștere economică din UE și pe scenariile FMI și ale Comisiei vom continua să le avem și vorbim de 2026”.

Salariul minim nu va fi crescut „pe bază ad hoc”, ci va fi legat de creșterea economică. „Vom avea o formulă fixă de creștere a salariului minim”, a mai spus ministrul, citat de DC News.

În ianuarie 2021, salariul minim brut era de 2.300 de lei, respectiv 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020, scrie Mediafax.

21 dintre statele care compun Uniunea Europeană au salariu minim.

Sursă: ec.europa.eu

Potrivit unor statistici realizare de instituțiile europene, doar cetățenii din Bulgaria și Ungaria au salarii minime mai mici decât românii.

Cel mai mare salariu minim îl oferă statul Luxembourt: 2.202 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate