Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sălile de jocuri de noroc, autorizate doar dacă au intrări separate şi sunt la cel puţin 200 de metri de şcoli. Proiect

Publicat

sala jocuri de noroc

Spaţiile în care vor funcţoiona săli de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu această destinaţie doar dacă au intrare separată faţă de cea a locatarilor. De asemenea, nu trebuie să se afle la mai puțin de 200 de metri de orice fel de instituție de învățământ. Sunt prevederi dintr-un proiect de lege ce va fi dezbătut la Senat.

“Spațiul propus trebuie situat la o distanță de cel puțin 200 de metri față de unitățile de învățământ preșcolar, primar, secundar, postliceal și orice alte forme de școlarizare care fac parte din învățământul preuniversitar.

Spațiul propus, dacă se află la parterul unei clădiri cu destinația de locuințe, trebuie să prevadă cel puțin o intrare separată de singura intrare prin care se face accesul la imobil sau la alte locații de interes în proximitatea cărora acesta este amplasat.

Acțiunile de promovare, constând în reclamă, publicitate sau activități specifice de marketing nu trebuie să fie atractive pentru minori sau să fie asociate în orice fel cu aceștia.

Spoturile publicitare privind jocurile de noroc sunt interzise pe timpul zilei, iar difuzarea acestora este permisă numai începând cu ora 23.00.

Reclama și publicitatea stradală de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc, precum și expunerea premiilor în afara incintelor sunt interzise. Totodată, se reduce vizibilitatea sălilor de jocuri de noroc prin renunțarea la semnalele luminoase și sonore care pot fi vizibile din afara incintelor”.

Proiectul propune modificarea OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax