Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Sălile de operații obstetrică – ginecologie și chirurgie de la Spitalul din Câmpeni vor fi reabilitate. Valoarea investiției

Publicat

spital

Sălile de operații obstetrică – ginecologie și chirurgie de la Spitalul Orășenesc din Câmpeni vor fi reabilitate printr-o investiție de peste 500.000 de lei. 

Primăria Câmpeni a lansat vineri, 1 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitare sălilor de operații obstetrică – ginecologie și chirurgie de la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Valoarea totală estimată a investiției este de 505.200 de lei, fără TVA. Contractul se va întinde pe perioada anilor bugetari 2021 și 2022. Pentru anul 2021 sunt alocate fonduri bugetare în valoare de 420.168,07 lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, lucrările urmăresc:

  • reabilitarea funcțională
  • înlocuirea finisajelor interioare la pereți, pardoseli și tavane conform normelor europene
  • înlocuirea tâmplăriei interioare
  • înlocuirea instalațiilor interioare sanitare și obiectelor sanitare
  • înlocuirea instalațiilor termice (conducte și radiatoare)
  • înlocuirea conductorilor electrici, aparatajului electric și corpurilor de iluminat conform cerințelor specifice fiecărie încăperi.

Modernizare finisaje interioare

Pardoselile din mozaic turnat, pe coridoare saloane și cabinetele medicale vor fi degresate, dezinfectare și înlocuite cu pardoseală din covor PVC termosudabil. În săli de operațiie și saloanele de terapie intensivă pardoseala va fi desfăcută și înlocuită cu pardoseală nouă din covor PVC termosudabil antibacterian.

În grupurile sanitare se va desface pardoseala existentă și se va înlocui cu dale de gresie porțelanată antiderapantă.

Se vor executa reparații la tencuieli și gleturi în jurul tocurilor la uși și ferestrelor înlocuite, precum și în zonele degradate. Se vor executa vopsitorii la pereți și tavane cu vopsea vinilică lavabilă. Racordul dintre pardoseală și pereți se va executa cu scafă din pvc concavă.

La grupurile sanitare și în oficiu se vor executa placaje cu faianță pe toată înălțimea. Colțurile ieșite și intrate se vor proteja cu baghetă din PVC rotunjită.

În camerele din clasa II de asepsie (blocuri operatorii, terapie intensivă, unităiț de prematuri) pereții vor fi tratați cu tapet PVC termosudabil.

Tâmplăria interioară se va desface și se va înlocui cu tâmplarie din profile PVC și geam securizat sau panouri din PVC.

La bloc operator, terapie intensivă, saloane prematuri vor fi montate ferestre exterioare fixe, iar ușile vor fi etanșe cu autoînchidere.

Modernizare instalaţii

  • se va desface instalația de apă existentă și obiectele sanitare și se vor înlocui
  • se înlocuiesc conductorii electrici, aparatajul electric și corpurile de iluminat conform cerințelor specifice fiecărei încăperi
  • se înlocuiesc conductele de alimentare a radiatoarelor și corpurile de încălzire cu panouri radiante din oțel

La blocuri operatorii, terapie intensivă, unități de prematuri se va realiza sistem de condiționare a aerului cu instalație centralizată combinată cu aparate individuale.

Instalatiile de fluide medicinale vor fi refăcute. La paturile din saloane se prevăd rampe de distribuție și comandă pentru fluide medicinale, electricitate, iluminat, curenți slabi.

La copertinele din beton existente se vor monta șarpante din lemn cu învelitoare din țiglă profilată de aceasi calitate și culoare cu învelitoarea existentă.

Va fi refăcut trotuarul de gardă în jurul clădii.

Se vor păstra compartimentările existente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax