Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sălile de păcănele vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Legea, aprobată la Parlament

Publicat

Sălile de păcănele vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Amenzile vor crește substanțial. Legea va fi adoptată marți, în plen, a anunțat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor. Această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României.

În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat Simonis la Palatul Parlamentului.

Vor urma și alte legi

El a menţionat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat. Vor mai urma şi altele.

„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial.

În perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament. Indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe. Dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

UPDATE: Legea a fost adoptată la Parlament. Care sunt prevederile

Proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori.

Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

„Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care

nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi

care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României

şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat.

Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN,

în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Până la adoptarea ordinului preşedintelui ONJN prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de ONJN au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat”, mai menţionează proiectul.

Registru online

Se instituie, de asemenea, obligativitatea creării şi menţinerii la zi de către ONJN a unui registru public cu operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Acesta trebuie să fie accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 09.04.2024 at 12:10

    Foarte bune ! Am vâzut un tip care postează filmuleţe făcute prin Rusia. Undeva acolo spunea că în Rusia păcănelele sunt admise doar în staţiunile de agrement. În restul ţării, ioc. Acum, faceţi-mă putinist.

  2. Cornelia

    marți, 09.04.2024 at 15:16

    ati dat-o la intors, in orase plin de pacanele, scapa satele, niste incompetenti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax