Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salonul internațional de machete statice, la Alba Iulia. Peste 400 de miniaturi, expuse la Muzeul Unirii

Publicat

YouTube video

Peste 400 de machete inspirate din mai multe domenii precum aviație, nave, vehicule sau science-fiction pot fi admirate, începând de astăzi, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. De la ora 12.00 a fost inaugurată cea de-a XII-a ediție a Salonului internațional de machete statice. Au fost expuse miniaturi realizate de 39 de machetiști din România și în premieră, din Italia și Marea Britanie.

„Salonul internațional de machete statice Alba Iulia 2017 este la a XII-a ediție. Avem participanți din România, Italia și Marea Britanie, în premieră la noi. Suntem bucuroși să avem 400 de modele expuse de 39 de participanți. Alături de ei sunt câteva exponate venite de la un modelist din Italia, de asemenea, niște nave care sunt cu radio-comandă, dar la fel de bine pot fi clasificate și ca machete statice, fiind realizate la scală și după planuri, a unui modelist din Marea Britanie.

Am structurat această expoziție pe perioade istorice, pe categorii, respectiv, figurine aviație, vehicule, nave și o parte de science-fiction. Am pus un mai mare accent pe perioada Primului Război Mondial. În rest avem foarte multe exponate noi, am încercat să le reunim pe toate într-o expoziție de înalt nivel, tehnic și artistic”, a declarat Ovidiu Socaciu, președinte Asociația Modelism Alba.

Muzeul albaiulian va găzdui această expoziție până în data de 28 ianuarie 2018.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Asociația Modelism Alba și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax