Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Salonul Pictorilor Nemţeni”, o expoziţie găzduită de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui, în perioada, 28 iunie – 28 iulie 2012, expoziția de pictură: Salonul Pictorilor Nemțeni. Cu această ocazie vor fi expuse aproximativ 60 de lucrări realizate de peste 20 de pictori din județul Neamț. Tablourile, realizate în marea lor parte în ulei sau acrilic, sunt reprezentative pentru școala de pictură nemțeană.

Vernisajul a avut loc, joi, 28 iunie 2012, de la ora 18.00, ocazie cu care a fost lansat și un interesant catalog al expoziției. Prezentarea manifestării a fost făcută de prof. dr. Traian Mârza, președintele Filialei din Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Din partea pictorilor din Piatra Neamț a luat cuvântul președintele Asociației Culturale „Era”, Ciprian Istrate.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Culturală ERA, Filiala din Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Rotaract Alba, Rotaract Piatra Neamț și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Gazdele își propun ca această expoziție să fie începutul unei colabărări mai ample iar ca în fiecare an, Muzeul Unirii să găzduiască saloanele pictorilor din județețe țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax