Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Salprest” ameninţă că nu mai ridică gunoaiele din cauza „rău-platnicilor”. Patronul cere administrației să-l ajute la recuperarea restanțelor

Publicat

Directorul „Salprest”, firma responsabilă de colectarea deşeurilor din municipiul Alba Iulia a transmis o adresă Consiliului Local şi Primăriei Alba Iulia, în care susţine că societatea riscă să intre în faliment din cauza facturilor neplătite de mai mult timp de către asociaţii de proprietari şi alţi abonaţi din municipiu. În sesizarea semnată de Petru Constantinescu se aminteşte că, dacă nu va avea sprijin din partea administraţiei locale şi a instituţiilor abilitate pentru recuperarea sumelor restante, va sista serviciul de salubrizare.

„Administratorii asociaţiilor de proprietari refuză sistematic plata facturilor aferente prestării serviciului de salubrizare, motivând că trebuie să achite cu prioritate facturile la apă, electricitate, salariile administratorilor şi alte cheltuieli”, în detrimentul serviciului de colectare şi transport deşeuri, se arată în adresa amintită, fapt ce în opinia reprezentanţilor societăţii „Salprest” constituie o situaţie „anormală”.

Motivând că au încasări de doar 60-70% din facturile emise, aceleaşi surse atrag atenţia că nu firma nu va putea achita impozitele la bugetul de stat şi local şi celelalte obligaţii fiscale şi nici salariile angajaţilor şi cheltuielile din activitatea firmei. Conducerea „Salprest” susţine că a adus de mai multe ori în atenţia administraţiei locale aceste aspecte, pentru a nu ajunge în situaţia în care va trebui să sisteze serviciul de salubrizare.

„Cu toate că există la nivelul judeţului Alba Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi administraţia locală, instituţii care ar trebui să verifice şi să se implice direct în rezolvarea acestora inconveniente, acest lucru nu se întâmplă, întreaga responsabilitate de protecţie a mediului şi de menţinere a stării de curăţenie a oraşului căzând în sarcina Salprest”, este o altă nemulţumire a reprezentanţilor companiei private de colectare a deşeurilor din Alba Iulia.

În final, aceştia consideră că „este necesar ca aceste aspecte să fie cunoscute şi de către reprezentanţii Curţii de Conturi, Ministerul de Finanţe şi celorlalte instituţii de guvernământ”.

Pe lângă restanţele cu care conducerea societăţii susţine că se confruntă, reamintim că „Salprest” a facturat, în primele luni ale anului, pentru activităţi de deszăpezire şi curăţare a spaţiului public din municipiu, aproape un milion de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alex

    vineri, 30.03.2012 at 22:27

    auzi ca sa intre in faliment ca n-au platit 2 pensionari =))) ba petrica ba, lasa-ne frate cu harneala asta, ca nu pune nimeni botu… si chiar daca intri in faliment, vinzi una din masini si ai iesit… iei ceva din milionu ala de lei vechi de-l trecusi pe factura si ai iesit din faliment… doar solutii am pentru tine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax