Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salprest nu vrea să cedeze groapa de gunoi de la Pârâul Iovului. Are autorizație de mediu până în 2015. CL a aprobat încetarea contractului


Publicat

După ce a pierdut gestionarea serviciului de salubrizare din Alba Iulia, posibila pierdere a administrării rampei de gunoi de la Pârâul Iovului a provocat o nouă reacție din partea Salprest. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local prevede „încetarea contractului de concesiune nr.13053/2001 încheiat între Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi SC Salprest SRL. Administratorul firmei, Petru Constantinescu, a adresat Consiliului Local o scrisoare, prin care își face cunoscut punctul de vedere referitor la propunerea supusă la votul consilierilor în ședința de marți.

UPDATE: Consiliul Local Alba Iulia a aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune al rampei de depozitare a gunoiului de la Pârâul Iovului. În continuare, după cum prevede și hotărârea, serviciul va fi scos la licitație publică. Până la preluarea de către un alt administrator, serviciul va fi asigurat tot de firma Salprest.

„Am explicat și mai explic încă odată. Nu doresc eu lucrul acest dar ați văzut textul imperativ. Parcă îmi pare rău că a trecut proiectul cu 14 voturi mi-aș fi dorit să fi trecut cu 13 voturi să îi văd pe consilieri cât sunt de ancorați în realitate. Nu am ce face, eu sunt obligat să respect o lege. Vom face procedura de urgență și cine va câștiga ăla va câștiga. Exact ce spune legea vom face. Să nu se sperie nimeni, groapa va funcționa, tot serviciul va funcționa, nu se blochează nimic.” a declarat primarul Mircea Hava.

Motivul pentru care CL a hotărât să înceteze contractul de concesiune pentru rampa de gunoi este faptul că „Salprest nu a deținut niciodată o licență prin care să se acorde permisiunea de a presta activitatea de depozitare controlată a deșeurilor în municipiului Alba Iulia”. Salprest a ținut să precizeze că, potrivit legislației, se supun licențierii doar depozitele de deșeuri menajere nou înființate.

„Fiind un depozit existent, calificat ca fiind neconform nu se poate licenția, urmând ca întreaga activitate de depozitare să fie sistată în anul 2015, conform prevederilor legale”, precizează Salprest.

Mai mult, firma a anexat o autorizație de mediu emisă în 5.12.2011 și revizuită în 23.05.2013, valabilă până în 2015, ceea ce atestă că „nu există niciun motiv pentru încetarea contractului, așa cum s-a propus spre dezbatere pe ordinea de zi”, iar „încetarea contractului doar în cazul neîndeplinirii de către concesionar, din culpă, a obligațiilor asumate în contract și numai de către instanța de judecată”.

Salprest primește de la Polaris 30 lei pentru fiecare tonă de deșeuri depozitate

Pentru serviciul de depozitare a gunoiului în rampa de la Pârâul Iovului, noul concesionar al salubrizării din Alba Iulia, Polaris M Holding, ar urma să plătească la Salprest aproximativ 30 lei pentru fiecare tonă de deșeuri.

Depozitul de deșeuri de la Pârâul Iovului are o suprafață de 4,91 ha, o capacitate disponibilă de 230.000 mc și o cantitate de deșeuri menajere depozitate anual de aproximativ 100.000 tone.

În autorizația emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Alba, activitatea autorizată este pentru deșeuri menajere (100.000 t/an), deșeuri asimilabile cu cele menajere de la agenți economici, instituții (10.000 t/an), deșeuri servicii municipale (10.000 t/an) și deșeuri din construcții și demolări (10.000 t/an).

Adresa formulată de Salprest va fi înaintată Comisiei Juridice a Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru evaluare, iar după ce solicitarea se va concretiza într-un proiect de hotărâre, ea va fi supusă votului în Consiliul Local Alba Iulia, pentru soluționare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Victor Ponta, către Dacian Cioloș, într-o emisiune electorală: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

Publicat

c

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare.

Ponta l-a întrebat pe reprezentantul USR PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a spune dacă este de acord să se vaccineze sau nu.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care reprezentanții partidelor politice prezenți la dezbatere au fost invitați să răspundă dacă se vor vaccina sau nu împotriva COVID-19.

Toți invitații au răspuns ferm că se vor vaccina, cu excepția lui Dacian Cioloș care a spus că va lua o decizie după ce va vedea campania de informare și după ce va avea toate informațiile referitoare la vaccin și efectele acestuia.

La finalul răspunsului, cu puțin timp înainte de pauză, Ponta l-a întrebat pe Cioloș: ”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Întrebarea l-a enervat în mod evident pe Cioloș: ”Întreabă-l tu mai bine, că văd că știi mai multe. Vezi că încă nu ai lămurit problema cu plagiatul”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măștilor de protecție și acasă, în anumite situații

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: E nevoie de USR în viitorul Guvern pentru modificarea Constituției, dar nu am încredere că pot lucra cu ei

Publicat

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, marți seara, la B1TV, că „alianța naturală” a liberalilor este cu PMP pentru guvernare, dar că este nevoie și de USR pentru a obține majoritatea necesară modificării Constituției, așa cum își dorește și președintele Klaus Iohannis. 

”Alianța naturală este cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali și de cuvânt care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD.

Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă.

Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției. Președintele vrea să avem și o reformă serioasă a statului român. Pentru revizuirea Constituției este nevoie de două treimi.

Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL în loc să atace PSD. Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”, a declarat Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate