Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salprest nu vrea să cedeze groapa de gunoi de la Pârâul Iovului. Are autorizație de mediu până în 2015. CL a aprobat încetarea contractului

Publicat

YouTube video

După ce a pierdut gestionarea serviciului de salubrizare din Alba Iulia, posibila pierdere a administrării rampei de gunoi de la Pârâul Iovului a provocat o nouă reacție din partea Salprest. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local prevede „încetarea contractului de concesiune nr.13053/2001 încheiat între Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi SC Salprest SRL. Administratorul firmei, Petru Constantinescu, a adresat Consiliului Local o scrisoare, prin care își face cunoscut punctul de vedere referitor la propunerea supusă la votul consilierilor în ședința de marți.

UPDATE: Consiliul Local Alba Iulia a aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune al rampei de depozitare a gunoiului de la Pârâul Iovului. În continuare, după cum prevede și hotărârea, serviciul va fi scos la licitație publică. Până la preluarea de către un alt administrator, serviciul va fi asigurat tot de firma Salprest.

„Am explicat și mai explic încă odată. Nu doresc eu lucrul acest dar ați văzut textul imperativ. Parcă îmi pare rău că a trecut proiectul cu 14 voturi mi-aș fi dorit să fi trecut cu 13 voturi să îi văd pe consilieri cât sunt de ancorați în realitate. Nu am ce face, eu sunt obligat să respect o lege. Vom face procedura de urgență și cine va câștiga ăla va câștiga. Exact ce spune legea vom face. Să nu se sperie nimeni, groapa va funcționa, tot serviciul va funcționa, nu se blochează nimic.” a declarat primarul Mircea Hava.

Motivul pentru care CL a hotărât să înceteze contractul de concesiune pentru rampa de gunoi este faptul că „Salprest nu a deținut niciodată o licență prin care să se acorde permisiunea de a presta activitatea de depozitare controlată a deșeurilor în municipiului Alba Iulia”. Salprest a ținut să precizeze că, potrivit legislației, se supun licențierii doar depozitele de deșeuri menajere nou înființate.

„Fiind un depozit existent, calificat ca fiind neconform nu se poate licenția, urmând ca întreaga activitate de depozitare să fie sistată în anul 2015, conform prevederilor legale”, precizează Salprest.

Mai mult, firma a anexat o autorizație de mediu emisă în 5.12.2011 și revizuită în 23.05.2013, valabilă până în 2015, ceea ce atestă că „nu există niciun motiv pentru încetarea contractului, așa cum s-a propus spre dezbatere pe ordinea de zi”, iar „încetarea contractului doar în cazul neîndeplinirii de către concesionar, din culpă, a obligațiilor asumate în contract și numai de către instanța de judecată”.

Salprest primește de la Polaris 30 lei pentru fiecare tonă de deșeuri depozitate

Pentru serviciul de depozitare a gunoiului în rampa de la Pârâul Iovului, noul concesionar al salubrizării din Alba Iulia, Polaris M Holding, ar urma să plătească la Salprest aproximativ 30 lei pentru fiecare tonă de deșeuri.

Depozitul de deșeuri de la Pârâul Iovului are o suprafață de 4,91 ha, o capacitate disponibilă de 230.000 mc și o cantitate de deșeuri menajere depozitate anual de aproximativ 100.000 tone.

În autorizația emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Alba, activitatea autorizată este pentru deșeuri menajere (100.000 t/an), deșeuri asimilabile cu cele menajere de la agenți economici, instituții (10.000 t/an), deșeuri servicii municipale (10.000 t/an) și deșeuri din construcții și demolări (10.000 t/an).

Adresa formulată de Salprest va fi înaintată Comisiei Juridice a Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru evaluare, iar după ce solicitarea se va concretiza într-un proiect de hotărâre, ea va fi supusă votului în Consiliul Local Alba Iulia, pentru soluționare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax