Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Salvamont Alba a cumpărat o targă cu roată pentru transportarea victimelor în teren accidentat

Publicat

Salvamont Alba, în intenția de a demara procedura de acreditare a capacității de intervenție și totodată de a eficientiza și de a acționa cât mai operativ în intervențiile care presupun transportarea victimelor în teren accidentat, a achiziționat o targă cu roată, de vară, dedicată acestui segment de activitate.

Aceasta este diferită de cele aflate în dotare în prezent. Are o roata mai mare și foarte ușoară, pe suport din titan, este confecționată dintr-un țel inoxidabil, ușor și rezistent la şocuri, frână pe disc, sistem de ajustare pe verticală a mânerelor în funcție de panta abordată și de natura terenului accidentat.

Imediat ce se vor încheia patrulările și serviciul de permanență în zonele pârtiilor de schi, salvatorii montani vor începe antrenamentele pentru folosirea noului echipament care se pare că este unic în dotarea echipelor salvamont din România.

Achiziția s-a impus și datorită creșterii afluenței turiștilor în zona montană a județului Alba și implicit a numărului de accidentări, fenomen observat in contextul pandemiei pe care o traversăm. S-a avut în vedere și perspectiva dezvoltării potențialului si arealului turistic, odată cu introducerea „Transalpinei de Apuseni” în circuitul turistic.

Finanțarea a fost asigurată de către Consiliul Județean Alba și se are în vedere chiar și achiziționarea unei autoutilitare pentru intervenție în zona montană, cu posibilitate de a introduce în aceasta și de a transporta pe targă persoane accidentate sau bolnave, deci pentru a fi folosită ca ambulanță 4×4.

Începând cu primavara aceasta, în condiții de relaxare a restricțiilor, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Alba va demara o acțiune de recrutare de tineri candidați pentru a deveni salvatori montani voluntari.

Aceştia trebuie să aibă calități fizice și deprinderi perfecționate în practicarea schiului, a escaladei sau speologiei, sunt iubitori ai muntelui și au determinarea de a-și dedica dezinteresat o parte a timpului lor, salvării și ajutorării persoanelor aflate în dificultate pe munte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax