Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salvamont Alba: Sfaturi pentru turiști, cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie

Publicat

Sfaturi pentru turiști, cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie: Cu ocazia Zilei Naționale a României și a minivacanței generate de aceasta, afluxul de turiști va crește în zonele montane unde unele pârtii din județul Alba vor fi deschise.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean SALVAMONT – SALVASPEO Alba vor fi prezenți în zonele montane ale Domeniului Schiabil Șureanu și Vârtop-Arieșeni.

Stratul de zăpadă generos așternut devreme anul acesta, invită la practicarea sporturilor de iarnă și la bulgăreală.

”Recomandăm celor care se deplasează către zonele montane în această perioadă să își doteze autovehiculele cu toate cele necesare sezonului rece (lanțuri, lopată, combustibil suficient, etc).

De asemenea, recomandarea este să nu se abată de pe drumurile curățate de zăpadă de către autorități, pentru a evita împotmolirea autovehiculelor.

În mod special atragem atenția celor care se deplasează la Domeniul Schiabil Șureanu, că singurul drum de acces deschis este cel de la barajul Oașa-Luncile Prigoanei-Poarta Raiului unde este indicată utilizarea lanțurilor antiderapante.

Rugăm schiorii care încearcă pârtiile pentru prima dată în acest sezon să fie prudenți, să nu părăsească pârtiile amenajate deoarece în afara pârtiilor stratul insuficient (deocamdată) de zăpadă poate masca obstacole nedorite (cioate, bolovani, gropi, garduri, etc) care pot genera risc de accidentare.

Ajustați-vă corect dimensiunea schiurilor, sensibilitatea legăturilor și fixarea acestora pe schiuri, deasemenea dozați-vă efortul după capacitatea fiecăruia și nu uitați că pe început de sezon elasticitatea articulațiilor nu este formată pentru mișcările specifice schiului.

Să respecte decalogul schiorului, să fie bine echipați împotriva intemperiilor, (pot fi alternanțe de ninsoare, lapoviță și ploaie), care pot instala ușor stări de hipotermie.

Schiorilor începători le recomandăm să apeleze la instructori autorizați, care să îi învețe corect regulile schi-ului sau ale snowboard-ului

Celor care doresc să facă drumeții prin zăpadă le recomandăm să se informeze asupra traseului de urmat (traiect, timp, teren, dificultăți, obstacole) și să fie echipați corespunzător pentru sezonul de iarnă (bocanci, parazăpezi, haine groase, căciulă, mănuși, lanternă) și să își acorde rezervă de timp până la lăsarea intunericului care se instalează precoce în această perioadă.

Puteți descărca și folosi track-urile traseelor turistice disponibile pe site-ul salvamontalba.ro la sectiunea trasee turistice.

  • Țineți cont de faptul că se întunecă devreme
  • Țineți cont de avertizările meteo

Vă puteți informa despre traseele turistice din zonă apelând O-SALVAMONT (0725826668), iar pentru accidente în zona montană apelați Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

Vă dorim vreme bună pe traseele montane și zăpadă multă pe pârtiile de schi” au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax