Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO UPDATE: Salvamontiștii din Alba, alertați cu privire la două persoane accidentate în zona Pietrei Butanului

Publicat

Salvamontiștii din Alba au fost alertați marți, în jurul orei 14:00 cu privire la două persoane accidentate în zona Pietrei Butanului din Munții Trascău. 

Apelul a sosit prin 112.

La fața locului se deplasează echipajele Salvamont Alba și SMURD Aiud, au transmis reprezentanții instituției.

Piatra Butanului este un vârf situat la altitudinea de peste 1.000 de metri.

Zona este destul de greu accesibilă și destul de puțin umblată. În plus, județul este sub un cod galben de vreme rea: averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50-70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

Știre în actualizare.

UPDATE 16.00. Salvamontiștii din Alba au ajuns la fața locului. Aceștia i-au găsit pe cei doi turiști. Este vorba despre doi tineri de 16 ani, cetățeni români care fac parte dintr-un grup de șase persoane.

Aceștia auu pornit pe un traseu nemarcat din Valea Inzelului spre Piatra Butanului unde fiind surprinși de ploaia torențială au încercat sa coboare pe o poteca alunecoasă, fiind echipați doar cu pantofi sport și pantaloni scurți. Cei doi au suferit mai multe contuzii, unul la membrele inferioare, iar celălalt în zona feței.

Au fost preluați de echipajul SMURD chemat în sprijin, și transportați la CPU Aiud pentru investigații amănunțite, au transmis reprezentații Salvamont.

De asemenea, ”reamintim turiștilor că lipsa echipamentului și deplasarea pe poteci nemarcate și neamenajate, poate constitui un risc ce poate fi evitat, în condițiile unei echipări corespunzătoare și a documentării prealabile asupra traseelor de urmat”, au mai precizat reprezentații Salvamont.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax