Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Salvamontiștii din Șureanu au intervenit pentru salvarea a doi turiști care au rămas înzăpeziți cu mașina

Publicat

Salvamontiștii din Șureanu au fost alertați să intervină joi seara, în jurul orei 22:00, pentru salvarea a două persoane (o femeie și un bărbat), din Baia Mare, a căror autoturism s-a înzăpezit în zona montană.

Acestea se îndreptau către barajul Oașa, au pierdut semnalul GSM, nu au fost în stare sa transmită unde se află, ce ruta au folosit, adică dacă au urcat prin municipiul Sebeș sau prin orașul Cugir.

Salvatorii montani au o arie foarte mare de acoperit pentru a căuta persoanele în cauză, care au reușit totuși să comunice faptul că au parcurs traseul urmând instrucțiunile GPS-ului.

UPDATE, ora 23:10 – Potrivit Salvamont Alba, se pare că cele două persoane se află pe drumul care leagă Cugirul de Poarta Raiului, varianta prin cătunul Presaca.

Accesul către acestea se va face cu autospeciala 4×4 până în Poarta Raiului iar de acolo se va continua pe schiuri de tură.

Salvamontiștii vor duce cu ei rachete pentru zăpadă pentru situația în care vor fi nevoiți să echipeze pentru deplasare prin zăpadă cele două persoane înzăpezite.

UPDATE, ora 00:30 – Cele două persoane au fost găsite. Nu au afecțiuni medicale. Sunt transportate în siguranță de către salvamontisti spre Poarta Raiului, unde vor petrece noaptea la un loc de cazare.

Salvatorii montani reamintesc cu aceasta ocazie că indicațiile oferite de aplicațiile GPS, mai ales în munte, și cu setări de genul „cel mai scurt traseu”, s-ar putea să indice rute pe drumuri impracticabile pe timp de iarnă.

Deplasările trebuie făcute ținând seama și de indicatoare, de faptul că drumurile deschise circulației sunt curățate de zăpadă, sunt frecventate și de alte autovehicule, etc.

Încrederea acordată indicațiilor GPS-ulu, trebuie asociată cu simțurile celui aflat la volan, pentru alegerea unei rute sigure și care să îl ducă acolo unde dorește să ajungă.

foto, video: Salvamont Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax