Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salvat din zăpadă de jandarmi și salvamontiști. Un bărbat a vrut să ajungă în Poarta Raiului, pe scurtătură

Publicat

Un bărbat de 38 de ani din Sebeș, a încercat să ajungă pe o scurtătură la o pensiune din Poarta Raiului, județul Alba. Decizia s-a dovedit a fi neinspirată deoarece, după câteva sute de metri, vehiculul, de altfel destul de puternic, a rămas imobilizat în stratul de zăpadă, care în acea zonă măsoară circa 80 cm. În aceste condiţii bărbatul a apelat 112 şi a solicitat ajutor, iar spre acesta a pornit imediat un echipaj mixt format din jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag şi de salvamontişti din Serviciul Salvamont Alba.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, colonelul Cosmin Jurcovăț, a declarat că jandarmii şi salvamontiştii au acţionat umăr la umăr şi au reuşit ca în aproximativ 2 ore să degajeze vehiculul din zăpadă şi să-l tracteze până la şoseaua principală. După ce le-a mulţumit salvatorilor, şoferul si-a continuat drumul.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, indicăm turiştilor să nu urmeze scurtături şi să acceadă cu autovehiculele spre Domeniul Schiabil Şurianu doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Reamintim faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax