Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Soft-skills for the real life”, un workshop ce vine în ajutorul celor care sunt în căutarea unui loc de muncă

Publicat

Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat sâmbătă, 16 iunie, workshop-ul „Soft-skills for the real life”, un atelier de lucru pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, prezentare și încredere la întâlnirea cu un angajator, dar și conceperea unui CV, a unei scrisori de intenție și altele. Acest workshop a fost dedicat absolvenților, precum și studenților care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenții și studenții se confruntă tot mai des cu problema privind lipsa locurilor de muncă. Situația este și mai gravă întrucât costurile care implică viața de student sunt tot mai mari, iar la final, când se pune problema unei angajări, majoritatea absolvenților se lovesc de subiectul „experiență”. Marea parte a angajatorilor solicită, pe lângă studiile superioare, un minim de experiență, ceea ce este destul de dificil, având în vedere că majoritatea celor care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt proaspăt ieșiți de pe băncile școlii.

Lipsa de informare cu privire la ofertele de muncă pentru ei, dificultatea de a se prezenta în fața angajatorului, pregătirea insuficientă în ce privesc abilitățile de “soft-skills” (concepere Currriculum Vitae, concepere scrisoare de intenție, abilități de comunicare și prezentare la un interviu etc) sunt doar alte câteva motive care duc la dificultatea plasării absolvenților pe piața muncii.

Județul Alba se situează cu un procent al şomajului de 7,96%, la sfârșitul lunii februarie 2012, pe un neplăcut loc 2 în Regiunea 7 Centru și pe locul 5 în țară, mare parte fiind ocupat de absolvenți de studii superioare care sunt în dificultatea de a se plasa pe piața muncii.

În acest context, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat sâmbătă, 16 iunie, workshop-ul „Soft-skills for the real life”, un atelier de lucru pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, prezentare și încredere la întâlnirea cu un angajator, dar și conceperea unui CV, a unei scrisori de intenție etc. La acest workshop au fost invitaţi absolvenți, studenți în anii terminali, dar și studenți care doresc să își caute un loc de muncă pe perioada studiilor.

Workshop-ul „Soft-skills for the real life” este o activitate în cadrul proiectului „Absolvent pe piața muncii” ce are ca scop Facilitarea mobilităţii studențiilor din anii terminali ai Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulie, viitori absolvenți, între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii având unul dintre obiective dezvoltarea abilităţilor de „soft skills” pentru studenții în anii terminali din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți. Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și realizat în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Vertical Graphic.

Vă prezentăm imagini de la eveniment. Foto: Diana TOTH

[nggallery id=365]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax